שניהם פריכים, טעימים, מזינים ונחשבים "נשנוש בריא". אפשר לקלות אותם בבית, לקנות קלופים או מפצחים עם הקליפה – ובכל מקרה הם הרבה יותר חכמים מחטיפים מעובדים. אבל אם צריך לבחור – מה עדיף? התשובה תלויה בצרכים האישיים שלכם ובמה שחשוב לכם יותר בתזונה.
מעבר לכך, גרעיני חמנייה עשירים בשומן בלתי רווי מסוג אומגה 6 – חומצת שומן חיונית, שבכמות מאוזנת חשובה למבנה קרומי התאים ולמערכת החיסונית. יחד איתם יש גם סיבים תזונתיים, חלבון, ומינרלים כמו מגנזיום – אם כי פחות מאשר בגרעיני דלעת.
האבץ תומך במערכת החיסון, שומר על בריאות העור והשיער, תורם לאיזון הורמונלי, חיוני לפוריות הגבר, וגם משתתף בבניית חומצות גרעין – כלומר בתהליכי התחדשות ובנייה של התאים.
מחקרים הראו שחוסר באבץ קשור לעייפות, ירידה בריכוז, יותר זיהומים, האטה בריפוי פצעים, ואף לנשירת שיער. בנוסף, האבץ מעכב תהליכי הזדקנות – כולל ירידה בראייה ובזיכרון עם הגיל. לא פלא שגרעיני דלעת מומלצים במיוחד בגיל המעבר ובמצבי סטרס.
גרעיני חמנייה גם הם בריאים, אבל בגלל השומן הרב (ברובו אומגה 6) כדאי לאכול מהם במידה, במיוחד אם התפריט כבר עשיר במקורות אחרים לאומגה 6 כמו שמנים צמחיים ומוצרי מזון מעובדים.