המאכל שלכולנו יש בבית - ואנחנו לא אוכלים מספיק | ד״ר מאיה רוזמן

מאזין התקשר לתכנית הרדיו עם חשש שמא הוא צורך יותר מדי רסק עגבניות. ד"ר מאיה רוזמן חושפת תשובה מפתיעה על הליקופן, היתרונות הבריאותיים המיוחדים של עגבניות מבושלות והכמות המומלצת באמת

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קופסאות שימורים, אילוסטרציה
קופסאות שימורים, אילוסטרציה | צילום: Shutterstock

מאזין בתכנית הרדיו שאל: "אני אוהב רסק עגבניות – האם יש מצב שזה כבר יותרמדי, ואפילו מסוכן?". שאלה מצוינת – והתשובה מפתיעה לטובה: לא רק שאין בעיה, אלא שבמקרים רבים רסק עגבניות דווקא מומלץ.

רסק עגבניות כמעט לא מכיל שומן או סוכר (אלא אם כן מוסיפים לו בתעשייה). לכן אין כאן בעיה של עודף קלוריות או סוכר נסתר. גם צריכה גבוהה יותר – כמו כמה כפות רסק ברטבים, תבשילים או ממרח – אינה מסוכנת.

החריג היחיד: מי שסובל מבעיות קיבה חמורות, ריפלוקס או צרבות – ייתכן שהחומציות שלה עגבנייה תגרום לאי נוחות. אבל זה תלוי אישי, לא בעיה כללית.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף