מאזין בתכנית הרדיו שאל: "אני אוהב רסק עגבניות – האם יש מצב שזה כבר יותרמדי, ואפילו מסוכן?". שאלה מצוינת – והתשובה מפתיעה לטובה: לא רק שאין בעיה, אלא שבמקרים רבים רסק עגבניות דווקא מומלץ.
רסק עגבניות כמעט לא מכיל שומן או סוכר (אלא אם כן מוסיפים לו בתעשייה). לכן אין כאן בעיה של עודף קלוריות או סוכר נסתר. גם צריכה גבוהה יותר – כמו כמה כפות רסק ברטבים, תבשילים או ממרח – אינה מסוכנת.
החריג היחיד: מי שסובל מבעיות קיבה חמורות, ריפלוקס או צרבות – ייתכן שהחומציות שלה עגבנייה תגרום לאי נוחות. אבל זה תלוי אישי, לא בעיה כללית.