מעל גיל 60? אלה המאכלים שאתם חייבים לאכול | ד״ר מאיה רוזמן

מבוגרים רבים מניחים שיש דברים ששייכים רק לצעירים. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מדוע זו טעות מסוכנת: איך מחסורים מסוימים מחלישים עצמות ומערכת חיסון, וכמה חלבון באמת נחוץ לשמירה על הבריאות אחרי גיל 60?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
זוג מבוגרים קשישים הולכים יד ביד
זוג מבוגרים קשישים הולכים יד ביד | צילום: אינגאימג

לא מעט אנשים מבוגרים נוטים לחשוב שחלבון הוא "נחלת הצעירים" בלבד – מי שבונים שרירים במכון הכושר או עוסקים בספורט. אבל האמת רחוקה מכך: דווקא בגיל מבוגר, החלבון הופך לרכיב תזונתי קריטי לשמירה על הבריאות, התפקוד והחיוניות.

מחקרים הראו שאנשים מבוגרים שצרכו יותר חלבון שמרו על תפקוד טוב יותר, רמות אנרגיה גבוהות יותר, ואפילו פחות ירידה קוגניטיבית בהשוואה לאלו שצרכו פחות.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף