ויטמין D הפך לעניין קריטי אצל הרבה בני אדם - אנחנו כבר לא נחשפים לשמש כמו פעם, וכשאנחנו נעים בין הבית למשרד ולמקומות ממוזגים אחרים, הגוף שלנו לא מייצר מספיק ויטמין D. רופאים ממליצים לעקוב מקרוב אחר רמות הוויטמין בדם ולהשתמש בתוספים מתאימים כדי לא לסבול מחוסרים - אבל אפשר פשוט לאכול מאכלים שיש בהם ויטמין D אם אתם לא נחשפים מספיק לשמש. ולא רק זה - חמשת המזונות שכאן מתאימים גם למי שנמנע מבשר מסיבות כאלו ואחרות.
מוצרי חלב מועשרים
מוצרי חלב המועשרים בוויטמין D הם אחת הדרכים הפשוטות והיעילות ביותר להימנע מחוסר. החומר מתווסף לסוגים רבים של יוגורט וגבינות ארוזות.
פטריות
פטריות הן מזון צמחי מצוין שמייצר לעצמו ויטמין D כאשר הוא נחשף לאור שמש, בדיוק כמו העור שלנו. עם זאת, הייצור של ויטמין D משתנה בין מיני פטריות שונים. לדוגמה, פטריות שיטאקי, מייטאקי ופורטובלו - מיובשות בשמש או כאלו שגדלו תחת אור אולטרה סגול - מכילות כמות גבוהה יותר של ויטמין D. לעומת זאת, פטריית שמפיניון נפוצה שנמכרת באריזות פלסטיק לא תעזור לכם יותר מדי. פטריות מכילות גם נוגדי חמצון כמו סלניום וארגותיונין, המחזקים את מערכת החיסון.
חלב צמחי
עבור צמחונים וטבעונים שנמנעים מחלב רגיל, חלב צמחי מועשר כמו חלב סויה, שקדים או שיבולת שועל, הוא לרוב הדרך הקלה ביותר למנוע מחסור בוויטמין D. תהליך ההעשרה דומה לזה של מוצרי חלב, ומותגים רבים משלבים ויטמין D עם סידן כדי לשפר את הספיגה.
ראגי (דוחן אצבעות)
מי שכבר מכיר את המטבח ההודי - ראגי הם בחירה מצוינת למזון מלא בסידן, בברזל וגם בוויטמין D. למי שלא מכיר - ראגי (או דוחן אצבעות) הם דגן קטן בצבע חום-אדמדם העשיר במיוחד בסידן, בברזל, בחלבון ובסיבים תזונתיים - וגם ויטמין D. בדרך כלל משתמשים בקמח ראגי כדי להכין מזונות שונים וליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו.
דגני בוקר מועשרים
רבים מהמותגים של דגני הבוקר מכילים תוספת של ויטמין D (בדרך כלל כ־100 IU למנה). כשמשלבים אותם עם חלב או חלב צמחי מועשר - הגוף שלכם מקבל מנה טובה של ויטמין D ועוד חומרים חשובים לבריאות.