שימורים יכולים להתקלקל? זאת התשובה | ד״ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן חושפת: מה קורה לשימורים שנחשפים לחום קיצוני חודשים ארוכים? האם זה בטוח לאכילה או סכנה אמיתית? התשובות המדעיות עלולות להפתיע אתכם - גלו מה המחקרים מגלים על הטעם והערך התזונתי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קופסאות שימורים
קופסאות שימורים | צילום: אינג'אימג'

מאזינה סיפרה בתוכנית ששכחה כמה קופסאות שימורים ברכב למשך שלושה חודשים, ושאלה אם מותר בכלל לאכול אותן. התשובה מפתיעה: שימורים הם מהמזונות הבטוחים ביותר לשמירה לאורך זמן, אבל זה לא אומר שאין השלכות.

לסיכום, שימורים הם מוצר בטוח מאוד לשימוש, גם אחרי חשיפה ממושכת לחום. החיסרון המרכזי הוא בפגיעה בטעם ובערך התזונתי – לא בסכנה חיידקית. ועדיין, התזונה הבריאה ביותר תישען על מזון טרי ומגוון, ושימורים ישמשו כתוספת נוחה ולא כתחליף קבוע.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף