מאזינה סיפרה בתוכנית ששכחה כמה קופסאות שימורים ברכב למשך שלושה חודשים, ושאלה אם מותר בכלל לאכול אותן. התשובה מפתיעה: שימורים הם מהמזונות הבטוחים ביותר לשמירה לאורך זמן, אבל זה לא אומר שאין השלכות.
לסיכום, שימורים הם מוצר בטוח מאוד לשימוש, גם אחרי חשיפה ממושכת לחום. החיסרון המרכזי הוא בפגיעה בטעם ובערך התזונתי – לא בסכנה חיידקית. ועדיין, התזונה הבריאה ביותר תישען על מזון טרי ומגוון, ושימורים ישמשו כתוספת נוחה ולא כתחליף קבוע.