בגיל המעבר ואחרי – דרישות הסידן עולות ל 1200 מ"ג ליום.
בתפריט המומלץ לגיל המעבר בספר "במעבר קל" שילבתי ריקוטה וגבינה צהובה, על מנת להעשיר את התפריט גם בחלבון וגם בסידן.
המיתוס - האם גבינה צהובה מכילה כמות גדולה של כולסטרול? כתוב על האריזה... לכו בידקו. נחשב את כמות הכולסטרול בפרוסה אחת של גבינה צהובה ונגלה שיש בה פחות מ 25 מ"ג כולסטרול. רק להשוואה – בביצה מעל 250 מ"ג כולסטרול. אפשר לאכול את כל החבילה של הגבינה צהובה ויהיה בה פחות כולסטרול מאשר בביצה!
אין פה המלצה להימנע מביצה, ההיפך – היא מכילה את החלבון האיכותי ביותר מכל המזונות שהכי מתאים לבניית השיער והשרירים.
אבל, חלק מן המחקרים שבוצעו בנושא, הראו שתוספי סידן מעל 1000 מ"ג עלולים להזיק ולהעלות סיכון למחלות לב, יתכן שהסיבה היא שתוספים משבשים את איזון הסידן בדם ועלולים לגרום לקרישיות והסתיידות.
ההמלצות הן להתמקד בתזונה, ואם לא מגיעים לכמות מספקת להשלים עם טבליות של עד 600 מ"ג סידן.
(תשובה מורחבת בסרטון המצורף לפרק על סידן בספר "במעבר קל").