מחקר שפורסם ב־Journal of Agricultural and Food Chemistry מצא שמנגולד עשיר במיוחד בפלבונואידים – קבוצת נוגדי חמצון שמפחיתים תהליכי חמצון ודלקת בגוף.
סקירה מדעית שהתפרסמה ב־Nutrients ציינה כי לוטאין וזאקסנטין, שמצויים בכמות גבוהה במנגולד, מקושרים להפחתת הסיכון לניוון מקולרי הקשור לגיל – אחת הסיבות העיקריות לירידה בראייה בגיל מבוגר.
היו מחקרים ראשוניים במעבדה שהראו כי תמציות מעלי מנגולד עשויות לעכב עלייה ברמות סוכר בדם ולשפר רגישות לאינסולין, ממצא שיכול להיות משמעותי במניעת סוכרת.
השתכנעתם? המנגולד הוא ירק ירוק, זול וזמין, שמציע שילוב מרשים של ערכים תזונתיים, ויתרונות בריאותיים, ובהחלט ראוי לתפוס מקום קבוע בתפריט המשפחתי.