האגוז שכולם מדברים עליו, והסיבה שכדאי לעצור אחרי אחד. הם גדולים, שמנמנים ובעלי טעם חמאתי ומרקם פריך. הם מכילים כמויות מרשימות של מינרלים חיוניים, חומצות שומן בריאות ונוגדי חמצון. אבל בניגוד לרוב האגוזים – כאן הכמות באמת קובעת. אגוז ברזיל אחד ביום – זה כל מה שצריך. ויותר מזה עלול אפילו להזיק.
המקומיים אוכלים אותם כבר מאות שנים, אך בעולם המערבי הפכו פופולריים בעיקר בזכות תכולת הסלניום הגבוהה במיוחד – מה שהוביל לכינוי: "הכדור הטבעי של מערכת החיסון".
מחקר שפורסם ב־American Journal of Clinical Nutrition מצא שצריכה קבועה של סלניום עשויה להפחית סיכון לסרטן הערמונית, לשפר תגובת חיסון ואף להשפיע על מצב הרוח.
מחקר אחר הראה כי אגוזי ברזיל העלו משמעותית את רמות הסלניום בדם גם באכילה של אגוז אחד ליום בלבד – והשפעה זו נשמרה לאורך זמן.
אבל, סלניום הוא גם אחד המינרלים היחידים שבקלות אפשר להגיע מהם לעודף מסוכן, במיוחד כשמקורו מתוסף או מאכילה קבועה של אגוזי ברזיל.
כלומר – כבר 2–3 אגוזים ביום עלולים להביא לסף העודף. צריכה קבועה של יותר מ־5–6 אגוזים ביום עלולה לגרום לסימני הרעלת סלניום.
עם זאת, במצבים של ספיגה לקויה או דיאטות מאוד קפדניות, חוסר כרוני עלול לגרום ל: