חוקרים גילו: המזון הכי בריא בבית מסתתר בפח האשפה שלכם

מחקר חדש מגלה כי העלים הירוקים של הצנון, שלרוב נזרקים, עשירים בחומרים אנטי־דלקתיים ובנוגדי חמצון התורמים לבריאות המעיים - אף יותר מהשורש עצמו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מזון ואשפה
מזון ואשפה | צילום: רויטרס
2
גלריה

מדובר בעלים הירוקים של צמח הצנון, שלרוב נחתכים ונזרקים, בעוד שחלקו האדום והחריף נאכל בלבד. אולם לפי מחקר שפורסם בכתב העת המדעי Agricultural and Food Chemistry, בעלים ה"לא נחשבים" הללו מצויים רכיבים מזינים ברמה גבוהה יותר מזו שבשורש הצנון עצמו.

החוקרים מסבירים כי מזונות עשירים בסיבים ובנוגדי חמצון מהווים מזון חיוני לטריליוני החיידקים החיים באופן טבעי במעיים. בבדיקת העלים הירוקים של הצנון נמצא שהם מכילים ריכוז גבוה במיוחד של פוליפנולים – תרכובות צמחיות בעלות פעילות אנטי־דלקתית – בכמות העולה על זו שבשורש הירק.

צנון
צנון | צילום: אינגאימג'

בנוסף, החוקרים גילו כי בעלים ישנו ריכוז גבוה של פלאבונואידים, תרכובות טבעיות המסייעות בהפחתת דלקות ובתמיכה בצמיחת חיידקים ידידותיים במעיים. לטענתם, חומרים כמו רב־סוכרים ונוגדי חמצון הנמצאים בצמרות הצנון הוכחו בעבר כמקדמים את גדילת החיידקים הטובים במערכת העיכול במחקרים מעבדתיים ובניסויים בבעלי חיים, מה שמרמז כי ייתכן שהם תורמים גם לשיפור בריאות המעיים בקרב בני אדם.

ד"ר מייגן רוסי, הידועה בכינויה “רופאת המעיים”, אמרה ל"אינדיפנדנט" כי "הקפיר דומה ליוגורט, אך ההבדל העיקרי הוא בגיוון הרב יותר של סוגי החיידקים שהוא מכיל. המשקה הזה קיים כבר אלפי שנים, אך העלייה במודעות לחשיבות בריאות המעיים בשנים האחרונות היא שהחזירה אותו למרכז הבמה". לדבריה, שתיית קפיר יכולה לסייע בוויסות משקל הגוף, בטיפול במחלות לב ובהפחתת דלקות בגוף.

רוסי הוסיפה כי מחקרים עדכניים קשרו את בריאות המעיים כמעט לכל איבר במערכת האנושית – החל במטבוליזם וההורמונים ועד לעור ולמוח. לדבריה, "הטכנולוגיה אפשרה לנו להבין בדיוק עד כמה חזקים מיקרוביוטת המעיים שלנו. בסופו של דבר, כולנו שואפים להרגיש טוב יותר – וכשזה קורה, גם המראה שלנו משתפר".

תגיות:
בריאות
/
מזון
/
ירקות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף