המחקר החדש, שנערך על ידי חוקרים בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת אוטגו בניו זילנד, גילה כי יכולתו של העור לייצר קולגן ולחדש את עצמו מושפעת ישירות מכמות ויטמין C שאדם צורך.
על פי ממצאים שפורסמו בכתב העת Journal of Investigative Dermatology, כמות ויטמין C בעור משקפת במדויק את רמתו בדם (פלזמה). החוקרים מצאו גם שרמות אלו יכולות לעלות עם צריכת פירות מוגברת.
המחקר כלל מבוגרים בריאים מניו זילנד ומגרמניה. משתתפים שצרכו שני קיווי עשירים בוויטמין C מדי יום במשך שמונה שבועות הראו עלייה ברמות ויטמין C בפלזמה, מה שהוביל בתורו לעלייה בריכוז ויטמין C בעור. שינוי זה תרם לעובי העור המוגבר (ייצור קולגן) ועורר את ההתחדשות וההחייאה של השכבות החיצוניות של העור.
מחקר זה הוא הראשון מסוגו המוכיח כי "ויטמין C בזרם הדם חודר לכל שכבות העור וקשור לשיפור תפקוד העור". פרופסור ויסרס ציינה כי ממצאי המחקר מצביעים על כך שיופי באמת מגיע מבפנים, ותומך בתפקודי העור מבפנים החוצה על ידי אספקת ויטמין C, באופן שבו הטבע תכנן, דרך זרימת הדם.
היא הסבירה כי ויטמין C מסיס מאוד במים ונספג בצורה גרועה דרך מחסום העור החיצוני, וכי תוצאות המחקר הראו כי לעור יש יכולת טובה יותר לספוג ויטמין C מזרם הדם. "נראה כי גם ספיגה בשכבה החיצונית של האפידרמיס מקבלת עדיפות".
פרופסור ויסרס הסבירה כי מזונות עשירים בוויטמין C, במיוחד פירות וירקות טריים כמו פירות הדר, פירות יער, פלפלים וברוקולי, צפויים להיות בעלי יתרונות דומים לאלו של קיווי.
היא הסבירה שחשוב "לשמור על רמות אופטימליות של ויטמין C בפלזמה, אותן ניתן להשיג בקלות אצל אדם בריא על ידי צריכת כ-250 מ"ג ויטמין C מדי יום. עם זאת, יש לציין שהגוף אינו אוגר ויטמין C, לכן מומלץ לצרוך חמש מנות או יותר מדי יום, שאחת מהן צריכה להיות ממזונות עשירים בוויטמין C, כהרגל בריא שמומלץ לפתח".