הפסטה הכי בריאה, שקדים, ואירידיולוגיה: ד"ר מאיה רוזמן מייעצת

מהו סוג הפסטה המומלץ ביותר מבחינה תזונתית, האם שמן קוקוס באמת מסייע לבריאות, וכמה מנות קיווי מומלץ לצרוך בזמן דיאטה?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פסטה
פסטה | צילום: אינג אימג'

הפסטה המומלצת ביותר היא פסטה העשויה מקמח כוסמין מלא שעשיר מאוד בוויטמינים ובמינרלים. הפסטה המשביעה ביותר היא פסטה מסוג מקרוני, והערך הקלורי של צלחת של כוס וחצי פסטה הוא 250 קלוריות. רוטב העגבניות שאנחנו מכינים בבית הוא דל קלוריות ועשיר בוויטמין C ובליקופן, נוגד חמצון שמסייע במניעת קטרקט וסרטן הערמונית.

אם מכינים בבית רוטב שמנת, אפשר להשתמש בשמנת לבישול 10% שומן, להוסיף מעט רוטב על הפסטה ולאכול, אפילו בזמן דיאטה. מנת פסטה ברוטב שמנת שתאכלי במסעדה יכולה להגיע גם ל־800 קלוריות למנה. רוטב עגבניות במסעדה אפילו משמין יותר מרוטב שמנת, כי יש בו כמות גדולה מאוד של שמן זית, והוא עלול להגיע גם ליותר מ־1,050 קלוריות למנה. פסטה ברוטב רוזה במסעדה מגיעה ל־1,300 קלוריות. לסיכום, כשאת מכינה פסטה בבית, הבחירה המומלצת ביותר היא רוטב עגבניות, אבל כשאת אוכלת פסטה במסעדה, המנה המומלצת היא דווקא פסטה ברוטב שמנת”.

חשוב שתדעי שהרפואה הקונבנציונלית מטפלת בחיידקי ההליקובקטר רק באמצעות טיפול באנטיביוטיקה, והחיידק שנמצא בקיבה שלך לא יעבור מעצמו אם רק תשני את התזונה שלך. נכון שאם תאכלי מאכלים בעלי חומציות גבוהה, תחושי לא טוב, אבל הימנעות ממאכלים כאלה לא תעלים את החיידק. הייתי ממליצה שתשובי לרופאת המשפחה שלך ותנסי למצוא טיפול אנטיביוטי מתאים. כך תוכלי להתמודד עם חיידק ההליקובקטר בצורה הטובה ביותר”.

תגיות:
פסטה
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף