מהו התפריט המומלץ לאנשים שנמצאים במשרד רוב שעות היום?

יש הרבה אנשים שמרגישים תחושת רעב רק לאחר שעתיים או שלוש שעות של ערות. כאשר אוכלים ארוחת בוקר גדולה מדי, היא עלולה לגרום לעייפות וכבדות ולהפריע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ארוחת בוקר, גרנולה
ארוחת בוקר, גרנולה | צילום: אינג אימג'

“כמות האנשים במדינת ישראל הסובלים ממחלת הסוכרת הולכת וגדלה. כל מי שבעל נטייה למחלת הסוכרת חייב לשים דגש על כמה נושאים שיעזרו לו להרגיש טוב יותר: הדבר הראשון שיכול להשפיע על רמת הסוכר בדם הוא הדרך שבה אנו אוכלים. לכן כדאי להקפיד על חלוקת המזון למנות קטנות במהלך היום ולאכול ארוחה קטנה כל שלוש שעות.הדבר השני שכדאי להקפיד עליו כדי לשמור על רמת סוכר תקינה בדם הוא להוריד מהתפריט מוצרים העשויים מקמח לבן ולאכול ארוחות מאוזנות שיש בהן חלבונים, ירקות ומעט פחמימות מלאות. הסיבים הנמצאים בירקות ובפחמימות מעכבים את ספיגת הסוכר אל הדם. טיפ נוסף שאני יכולה להעניק לאנשים בעלי נטייה לסוכרת הוא לבחור פירות בעלי ערך גליקמי נמוך כמו אגס, שזיף תפוח, בננה ודובדבן. כאשר אוכלים פירות בארוחות ביניים, חשוב מאוד להוסיף מעט שקדים, אגוזים או יוגורט משום שהחלבונים הקיימים שם מאטים את ספיגת הסוכר בגוף”.

“המאכלים שמחלישים את הסוגר המחבר בין הקיבה לוושט הם שוקולד על כל סוגיו, מנטה ופירות הדר. כדי לא לסבול מצרבות חשוב שתזכרי להפריד נוזלים ממוצקים, כלומר אל תשתי במהלך הארוחה. מעבר לזה, המלצתי עבורך היא שתלעסי ממש לאט את האוכל כדי שהמזון שיורד לקיבה - ימשיך כמה שיותר מהר אל מערכת העיכול. תשמרי על זמני ארוחות קבועים ותיתני למערכת העיכול מנוחה”.

עריכת תוכן 103FM: עדן בן ארי

תגיות:
תזונה
/
צרבת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף