דילמת הפסטה: איזה רוטב יותר משמין, שמנת או עגבניות?

וגם: איזו תזונה מתאימה לבן 13 שעושה כושר, האם חשוב לאכול בזמנים קבועים בבוקר, ומתי ביום כדאי ליטול ויטמין B12? הדיאטנית של 103FM עונה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
פסטה ראגו גוסטינו
פסטה ראגו גוסטינו | צילום: יפית בשבקין

“אנשים רבים בטוחים שפסטה ברוטב עגבניות היא דיאטטית לעומת פסטה ברוטב שמנת, אבל מדובר במיתוס. נכון, אין כל ספק שרוטב עגבניות הוא בריא יותר ועשיר בנוגדי חמצון, אבל מבדיקה שערכתי מאחורי הקלעים של מסעדות איטלקיות, כשמזמינים מנת פסטה במסעדה כדאי להזמין דווקא מנה ברוטב שמנת. בשמנת מתוקה יש כ־300 קלוריות למכל שלם. באריזה אחת קטנה של רסק עגבניות יש בערך 100 קלוריות. אם שמים בסיר שתיים כאלה ומוסיפים כ־40 גרם שמן זית איכותי, ברוטב שהתקבל יש לא פחות קלוריות מאשר ברוטב של שמנת. המסקנה: כשאנחנו מכינים פסטה בבית יש בידינו את האפשרות לצמצם את כמות הקלוריות, אבל אם את בוחרת לאכול פסטה במסעדה, את בהחלט יכולה לאכול מנת פסטה ברוטב שמנת”.

תגיות:
דיאטה
/
כושר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף