“אנשים רבים בטוחים שפסטה ברוטב עגבניות היא דיאטטית לעומת פסטה ברוטב שמנת, אבל מדובר במיתוס. נכון, אין כל ספק שרוטב עגבניות הוא בריא יותר ועשיר בנוגדי חמצון, אבל מבדיקה שערכתי מאחורי הקלעים של מסעדות איטלקיות, כשמזמינים מנת פסטה במסעדה כדאי להזמין דווקא מנה ברוטב שמנת. בשמנת מתוקה יש כ־300 קלוריות למכל שלם. באריזה אחת קטנה של רסק עגבניות יש בערך 100 קלוריות. אם שמים בסיר שתיים כאלה ומוסיפים כ־40 גרם שמן זית איכותי, ברוטב שהתקבל יש לא פחות קלוריות מאשר ברוטב של שמנת. המסקנה: כשאנחנו מכינים פסטה בבית יש בידינו את האפשרות לצמצם את כמות הקלוריות, אבל אם את בוחרת לאכול פסטה במסעדה, את בהחלט יכולה לאכול מנת פסטה ברוטב שמנת”.