מהם הנשנושים המומלצים לערב, כשהרעב תוקף?

וגם: מדוע ההפחתה במשקל נעצרה לאחר ירידה של 15 קילוגרמים בחודשיים, האם חיוני ליטול אבץ והאם סלק הוא פחמימה או ירק? ד"ר מאיה רוזמן מייעצת

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מאיה רוזמן
מאיה רוזמן | צילום: גיא גלעד

"הבלבול שאת מתארת נובע מכך שהרבה חושבים שפחמימה זו התוספת של ארוחת הצהריים: אורז, פסטה, פתיתים, תפוחי אדמה, כוסמת וכדומה - בשעה שפחמימות הן סוכרים הקשורים זה בזה. סלק מכיל 6% סוכרים (פחמימות) וכ־42 קלוריות ב־100 גרם, וזה לא הרבה יותר ממה שיש בגזר מבושל, למשל. בשל כמות הקלוריות והפחמימות הנמוכה שיש בסלק, אני מתייחסת לסלק כאל חלק ממשפחת הירקות, ולא כפחמימה".

אבוקדו (300־400 קלוריות)

אבוקדו הוא פרי טעים ועשיר באשלגן, בחומצה פולית ובברזל. לעושר הזה יש מחיר בדמות 15% שומן וכ־160 קלוריות ל־100 גרם. כף אבוקדו מכילה כ־50 קלוריות ונחשבת למנת השומן בארוחה, במקום כף שמן או כף טחינה. מה אפשר לאכול במקום אבוקדו בינוני?

• 3 כריכים מ־6 פרוסות לחם קל עם גבינה או פסטרמה

• 2 פרוסות לחם קל + חצי קופסת קוטג' 5% + סלט עם כף אבוקדו

• 4 מנות פרי

• 45 שקדים

תגיות:
תזונה
/
בריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף