חוששים לחלות בסוכרת? מאיה רוזמן מסבירה איך למנוע התפרצות

עם הגיל כך עולה הסיכון לחלות בסוכרת, וכל גרגר סוכר עלול להפוך למטרד תזונתי. המאזינה סיפרה על התפריט היומי שלה, וקיבלה טיפים חשובים לאיזון רמת הסוכר

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FMד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סוכר
סוכר | צילום: SXC

בפתח השיחה ביקשה ממנה ד"ר רוזמן לעקור את ההרגל הזה מהשורש, "למה את אוכלת סוכר אם זה עושה לך רע. את חייבת להפסיק עם זה". המאזינה התייחסה לדבריה בכובד ראש וסיפרה על התפריט שלה בימים האחרונים. לדבריה בבוקר היא אוכלת ארבע כפות קווקאר עם יוגורט ומעט גרגרי דלעת, "הייתי מוסיפה לזה תפוח, אבל אפסיק".

על ארוחת הביניים המאזינה רצתה לוותר, וקפצה ישר לארוחת הצהריים: "אני אוכלת 2 ביצים וסלט ירקות ענק עם מעט גרגרי חומוס, שתי כפות טחינה, וסלק. לפעמים אני מגוונת ואוכלת במקום הביצים טופו או דג, וזהו. אני לא אוכלת כלום עד הערב מלבד פירות, ולא רוצה לאכול עוד דברים בכדי חלילה לא להשמין".

ד"ר רוזמן חישבה את כמות הקלוריות היומית שלה, וטענה שכרגע היא עומדת על 700 קלוריות, ואין כל ספק שמדובר בכמות נמוכה. "ארוחת הבוקר מצויינת, ארוחת הצהריים גם כן, אבל הייתי מוסיפה גם ארוחת ערב. תאכלי דג בצהריים או טופו, ובערב תאכלי ביצה אחת ומעט גבינה עם סלט ירקות גדול".

תגיות:
תזונה נכונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף