מזון על: ההשפעה המפתיעה של גרעיני הדלעת | מאיה רוזמן ממליצה

התזונאית ממליצה להכניס גרעיני דלעת לתפריט: "עשירים מאוד באשלגן שדרוש לשריר הלב, בברזל שחשוב למניעת אנמיה, וגם במגנזיום, אבל הדבר החשוב ביותר זה תכולת האבץ שלהם"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גרעיני דלעת
גרעיני דלעת | צילום: אינג אימג'

עם זאת, הדגישה כי הדבר החשוב ביותר מבחינתה זה שהם במקום הראשון מבחינת תכולת האבץ שבהם. "האבץ דרוש למערכת החיסון. הוא מנטרל וירוסים כמו וירוס הצינון ומקצר את זמן המחלה, הוא דרוש לפוריות הגבר, הוא חשוב לזיכרון ולריכוז, וגם למניעת נשירת שיער", אמרה, והוסיפה: "חוסר באבץ מתבטא בנקודות לבנות על הציפורניים, בפגיעה במערכת החיסון, עייפות, עצבנות, פגיעה בחוש הטעם והריח ועלייה במשקל".

אז מה כמות האבץ הדרושה ליום? לנשים: 8 מ"ג, ולגברים: 11 מ"ג.

ואיפה אפשר למצוא אותו? במאה גרם גרעיני דלעת קלויים - 10 מ"ג אבץ.

ב- 5 כפות שיבולת שועל - 2 מ"ג

במאה גרם בשר בקר- 7 מ"ג.

בכף טחינה גולמית מלאה - 1.2 מ"ג,

בכוס גרגרי חומוס מבושלים - 1.3 מ"ג.

עוד אמרה מאיה כי "אפשר להוסיף גרעיני דלעת לסלט, לפזר מעל הבצק של הלחמים לפני אפייה, להוסיף ליוגורט או לגרנולה ביתית, להכין עוגיות גרעינים וגם להוסיף לפשטידות".

תגיות:
דלעת
/
גרעינים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף