קוטג' היא אחת הגבינות האהובות בישראל, אבל האם היא עלולה לגרום לבעיות בריאותיות? ד"ר מאיה רוסמן התייחסה לכך בתוכניתה ב-103FM במהלך שיחה עם מאזינה.
מאזינה: אני לא נוהגת לאכול מוצרי חלב, אבל נמאס לי ורציתי לאכול קצת קוטג'. התחלתי לאכול ופתאום התחיל לשרוף לי בדרכי השתן, הסתכלתי על רשימת הרכיבים וראיתי שקוטג' מכיל טריקלציום פוספט. נכנסתי לאינטרנט לראות מה זה, וקראתי שמי שסובל משלפוחית רגיזה, לא כדאי לו לאכול קוטג'. מה דעתך על זה?
מאזינה: אני לא סובלת מוצרי חלב בגלל הלקטוז, אבל את תמיד אומרת שבקוטג' יש פחות לקטוז.
מאזינה: אני לא יודעת, אבל באינטרנט היה כתוב שלמי שיש שלפוחית רגיזה כדאי להימנע מאכילת קוטג'.
מאזינה: אבל יש בזה המון מלח.
מאזינה: יש לי עוד שאלה. יכול להיות שכאשר נמנעים מפחמימות וסוכר, זה גורם לפגיעה במצב הרוח?
מאזינה: את אמרת לא לאכול בצהריים פחמימות, וגם סוכר, אז חשבתי שאולי הירידה במצב רוח היא בגלל זה.