עצובים ואוכלים פחות? כועסים וזוללים? מאיה רוזמן עם האמת מאחורי האוכל המנחם

מאזינה שאלה מדוע הצרות של חברתה עם בתה גורמות לה לאכול פחות ואילו היא דווקא אוכלת יותר כשהיא עצבנית. התזונאית הסבירה שהכל קשור לחומרים שמופרשים במוח

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אוכל ומצב רוח
אוכל ומצב רוח | צילום: אינג אימג'

"בזמן שאנחנו בסטרס מופרשים חומרים במוח", הסבירה רוזמן. "אם הסטרס מאוד גדול החומרים האלה מופרשים ברמה מאוד גבוהה. ברמה גבוהה הם מדכאים תיאבון כי קרה משהו כל כך גרוע שאוכל לא יכול לשפר לי את מצב הרוח אז אין לי חשק לאכול כלום ולא בא לי שום דבר".

"לעומת זאת, אם קרה משהו שאנחנו לוקחים אותו קצת פחות גרוע, למשל רבתי עם חברה שלי שפגעה בי, אמרה לי משהו מעצבן, אז אותם חומרים מופרשים ברמה יותר נמוכה. ברמה יותר נמוכה הם מגבירים תיאבון ואז אני אלך לאכול משהו שינחם אותי וימלא אותי. זה קורה רק כשאותם חומרים מופרשים ברמה קצת פחות גבוהה. אלה אותם חומרים אבל הרמה שבה הם מופרשים – זה מה שמשנה".

"חברה שלך לוקחת את הצרות בצורה יותר קשה, מאוד קשה, מאשר את לוקחת את הדברים שמעצבנים אותך. אפשר להסתכל על זה בצורה חיובית, שאת לא לוקחת דברים באופן קשה".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
לחץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף