הקורונה עוד כאן ואנחנו מוצאים את עצמנו ספונים בבית עם המשפחה הגרעינית שלנו הרבה מאוד שעות ביום, מה שעלול באופן טבעי לייצר חיכוכים, מאבקי כוח ובעיקר איך לא - מריבות בין אחים.
רובנו מכירים מקרוב את הסוגיה, בין אם זה קורה לילדים שלנו או קרה לנו, לילדים שהיינו לפני כמה עשורים. עם זאת, שהתופעה נפוצה מאוד ומוכרת, זה מהווה את אחד התסכולים הגדולים ביותר שהורים חווים בימים אלו. המריבות גוררות לרוב גם התערבות של אחד ההורים ומכאן נוצר כדור שלג שמעכיר משמעותית את האווירה בבית, ואף מנטרל את יתר בני המשפחה מתפקוד.
נרצה להזמין אותו לתקן את המעשה וזאת על ידי בקשת עזרה ממנו עבור הצד הנפגע. למשל, להביא לתינוקת את המוצץ או בקבוק המים שלה כדי שתירגע. ילד במצב הזה ירגיש שהוא משמעותי ונחוץ, ירצה לשתף פעולה וזו תהיה הדרך שלו לתקן את המצב ולקחת חלק בטיפול. אחר כך אפשר ורצוי לדבר על מה שקרה ומה אפשר לעשות אחרת בפעם הבאה (סעיף 2).
תזכרו שהמטרה ההורית שלנו היא לאפשר להם להתנסות במגרש החיים שלהם, לתמוך ולהדריך, להיות להם דוגמא אישית (גם למריבות) ולא לעשות עבורם. לכן, נכין אותם ונאמן אותם להתמודד עם מצבים שונים בחוץ ובתוך הבית, לפני ואחרי הסיטואציה, בלי להתערב, לבקר או לשלוט בדרך שלהם, כי ככה הם יוכלו לפתח חוסן נפשי, תחושת מסוגלות וביטחון בעצמם.