שחורים מול ירוקים: אילו זיתים הכי בריאים? | מאיה רוזמן

מתייחסים אליהם כמנת השומן של האורחה ויכולים להפחית מחלות לב. התזונאית מסבירה על ההבדלים בצבעים וגם ממה צריך להיזהר כשקונים זיתים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
זיתים
זיתים | צילום: אינגאימג

"הזיתים הם בעלי ערך תזונתי נפלא. הם עשירים בחומצה אולאית שנמצאת גם בשמן זית, ויכולה להפחית מחלות לב. יש בהם כ-150 קלוריות במאה גרם, כשמונה קלוריות בזית אחד. בגלל תכולת השמן שיש בהם, מבחינה תזונתית מתייחסים אליהם כמנת השומן של הארוחה - שבעה זיתים במקום כפית שמן זית בסלט".

"כאשר הזית נקטף, ועוד לפני שהוא מבשיל, צבעו הוא ירוק. אם הוא משלים את תהליך ההבשלה, צבעו סגול כהה. זיתים כאלה נקראים זיתים שחורים".

"כדאי לשים לב לכך שקיימים גם זיתים 'מושחרים' - שקיבלו את צבעם השחור באמצעות כל מיני חומרים מזיקים כמו גופרת הברזל, ולכן הם פחות מומלצים מבחינה בריאותית".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
זיתים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף