בריא לנו? כל מה שצריך לדעת על לחם כוסמין | מאיה רוזמן

כוסמין הוא זן של חיטה, שנקראת גם 'אם כל החיטות' מאחר שזן זה כנראה עתיק יותר, ועבר פחות הנדסה גנטית. אבל האם מילת הקסם הזו נרדפת לבריאות?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחם כוסמין
לחם כוסמין | צילום: אינג אימג'

"כוסמין הוא זן של חיטה, שנקראת גם 'אם כל החיטות' מאחר שזן זה כנראה עתיק יותר, ועבר פחות הנדסה גנטית. משום מה, המילה כוסמין נחשבת למילת קסם או מילה נרדפת למזון בריאות, אך לא כך.

"אמנם יש בכוסמין פחות גלוטן, אבל צריך לזכור שעדיין מדובר בחיטה, פחמימה שדי מיותרת לגוף שלנו, גם אם מדובר בכוסמין".

תגיות:
לחם
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף