למה הנשנוש הקטן הזה נחשב "מזון על"? מאיה רוזמן מסבירה

הם מפחיתים כולסטרול רע, מקטינים את הסיכון למחלות לב ויש בהם ברזל, מגנזיום, אשלגן ואבץ - שקדים הם לחלוטין חטיף מדהים. עם זאת, צריך לאכול אותם בזהירות. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שקדים
שקדים | צילום: ingimage ASAP

"בשקדים יש 50% שומן, יש בהם כמות עצומה של ויטמין E שהוא נוגד חמצון חשוב, הרבה ברזל, מגנזיום, אשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם, אבץ שדרוש למערכת החיסון ולפוריות, וגם סידן. בקיצור, מדובר ב'מזון-על'", הסבירה רוזמן.

עם זאת, כאן נכנס החלק הבעייתי באכילה מרובה של שקדים, למרות כל הדברים הטובים שהם מכילים: "במאה גרם שקדים יש כמעט 600 קלוריות, ולכן מנת נשנוש בזמן דיאטה צריכה להיות 20 גרם, כלומר כ-15 שקדים".

"במחקר שפורסם בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו כיצד צריכת 30 שקדים ביום משפיעה על רמות הכולסטרול הרע בדם ועל השומן בכבד", הסבירה עוד."51 משתתפים צרכו כל יום כ-30 שקדים במשך 6 שבועות, ו-56 משתתפים אחרים צרכו נשנושים אחרים. על פי התוצאות, צריכת השקדים תרמה להפחתה ברמות הכולסטרול רע והסיכון למחלות לב".

תגיות:
שקדים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף