ממניעת אנמיה עד שיפור הזיכרון: הוויטמינים שאי אפשר בלעדיהם | מאיה רוזמן

מדברים הרבה על חשיבות ויטמין C לחיסון, או ויטמין A לראייה, גם ויטמין D נעשה טרנדי לאחרונה. אבל מה קורה עם ויטמין B? התזונאית מסבירה למה הוא חשוב ובאיזה מזון הוא נמצא

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ויטמינים, תוספי תזונה (אילוסטרציה)
ויטמינים, תוספי תזונה (אילוסטרציה) | צילום: אינג אימג'

ויטמין B הוא בעצם קבוצה של ויטמינים שונים מאוד אחד מן השני, שפעם האמינו שמדובר בוויטמין אחד, ולכן קראו לו "ויטמין B". קבוצת הוויטמינים הזו כוללת למשל את ויטמין B1 שחשוב לפירוק החלבונים והפחמימות, ויטמין B2 שחשוב לגדילה, לעור, לשיער ומונע אנמיה, ויטמין B3 שחשוב ליכולת לשרוף סוכרים, וחשוב לזיכרון, ויטמין B5 שחשוב למערכת החיסון, ויטמין B6 חשוב לבניית שרירים ותפקוד העצבים, ויטמין B7, ביוטין, מקטין מתח נפשי, B9, חומצה פולית, מונעת חסר דם, חשובה למוח ולזיכרון, וגם B12 שחשוב למערכת העצבים וליצירת כדוריות הדם.

איפה נמצאים הוויטמינים הללו? בביצים, בשר, עוף, דגים, ורובם גם בקטניות, דגנים מלאים ואגוזים. החסר בוויטמינים מסוג B נדיר יחסית, פרט לוויטמין B12 שנמצא רק במוצרים מן החי – בשר (בעיקר כבד), עוף, דגים. אז לצמחונים וטבעונים הוא עלול להיות חסר בתפריט. אבל גם אנשים שצורכים בשר עלולים לסבול לחסר שלו, כי לספיגת הוויטמין צריך משהו בקיבה, ולהרבה אנשים יש בעיות קיבה, מה שמפחית את ספיגתו.

תגיות:
ויטמינים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף