איך מונעים מצב שבו הסלט הקצוץ הופך למשמין? | מאיה רוזמן מסבירה

האם סלט ערבי או אנטיפסטי יכולים בטעות להשפיע לרעה על המאזן הקלורי היומי? הדיאטנית המומחית של 103FM עם האזהרות הנכונות לשימוש חכם בשמן זית

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
סלט - אילוסטרציה
סלט - אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

"שמן זית איכותי הוא חלק בלתי נפרד מסלט ערבי קצוץ", פצחה רוזמן. "הוא מדגיש את הטעמים והריחות של הירקות, וגם חשוב לספיגת ויטמינים מסיסי שומן. גם כשמדובר באנטיפסטי כולנו כבר יודעים שאם רוצים שהמנה תצא טעימה, חשוב להוסיף שמן זית. אבל אם מזליפים מעל הירקות שמן בלי למדוד, הסלט או האנטיפסטי עלולים להפוך עתירי קלוריות".

"בכל כפית קטנטנה של שמן מכל סוג – כולל שמן זית – יש 50 קלוריות. אם לסלט נשפכו עוד 5 כפיות, במקרה הטוב, יש בו עוד 250 קלוריות, שזה כמו לאכול עוד פיתה עם גבינה צהובה", אמרה עוד.

לסיכום הוסיפה רוזמן: "מה המסקנה? כדי לרדת במשקל חשוב למדוד את השמן ולא להוסיף יותר מכפית, לסלט, לירקות בתנור, לחביתה, או לכל מאכל אחר שכולל שמן. כפית אחת למנה אחת".

תגיות:
דיאטה
/
שמן
/
אנטיפסטי
/
סלטים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף