מחממים כלי פלסטיק במיקרוגל? זו עלולה להיות הסכנה שנחשפתם אליה

הדיאטנית המומחית של 103FM המליצה למאזיניה להימנע מההרגל הרווח, וטענה שהוא האפשרות "הכי גרועה" לחימום אוכל. למה היא חושבת ככה? האזינו לקטע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מיקרוגל (אילוסטרציה)
מיקרוגל (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

"זה הכי גרוע", ענתה רוזמן למאזינה, והוסיפה: "לא כל הכלים מתאימים". עוד אמרה הדיאטנית המומחית: "את יודעת, אם אני מנסה לחשוב, אז נגיד לשים משהו חם שחיממת בסיר בכלי פלסטיק זה גם לא טוב, כי יצאה הוראה לפני 3 שנים של משרד הבריאות לכלל הצהרונים - לא להביא לילדים אוכל בכלי פלסטיק, אלא בכלי שמבשלים בו, ולהעביר לכלים בצהרון עצמו מתוך הסיר. הסיבה היא שיש כלי פלסטיק שמעבירים כל מיני חומרים שלא אמורים לעבור, אבל יש חומרים שעוברים לאוכל שאנחנו לא רוצים לאכול אותם. אנחנו לא רוצים לאכול פלסטיקים למיניהם".

מיקרוגל (אילוסטרציה)
מיקרוגל (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

"לדעתי עדיף לבשל על כיריים או לשים בתנור ולהשתמש במיקרו להפשרה של פיתות למשל, ודברים אחרים. כמה שפחות להשתמש בו לבישול", הוסיפה רוזמן. "חוץ מזה שזה יוצא פחות טעים. הרבה פחות טעים אוכל במיקרו. יצא לי למדוד זמן של כמה דברים שהכנתי בסיר ובמיקרו, וזה פחות או יותר אותו זמן. נניח שעועית ירוקה זה 4-3 דקות, ובמיקרו אותו דבר - אז אפילו לא חוסכים זמן. אם כך, בשביל מה?".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
כלי מטבח
/
103FM
/
מיקרוגל
/
אמצעי חימום
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף