צום יום כיפור הוא מטלה לא פשוטה, וכל אחד מאיתנו מגיב לה קצת אחרת. אנו מונעים מהגוף מזון ונוזלים למשך יממה שלמה, דבר שעלול, במצב קיצוני, לגרום לו להיכנס למצב של שוק, ובמצב פחות קיצוני עשוי להתבטא בכאבי ראש, סחרחורת וחולשה. לקראת יום הכיפורים, ריכזנו המלצות באדיבות יעל רוגל-פוקס, ראש תחום נטורופתיה ברשת המרפאות לרפואה משלימה מכבי טבעי ומיכל טואטה גנור, מטפלת בקליניקות ברא צמחים, נטורופתית והומאופתית קלאסית.
מכיוון שאנחנו רגילים לקבל אנרגיה בעיקר ממזון אז כשאנו נמנעים מלהכניס אנרגיה לגופנו, הצום מכניס אותנו למצב של השהייה ולמעין הרפיה גופנית ונפשית. במהלך הצום ערוצי האנרגיה מתעוררים לזרימה שונה. יש אנשים החווים התחדדות חושים: לריח, למגע ולטעם.
לסיום הצום מומלץ להחזיר את מערכת העיכול בהדרגתיות ובעדינות: לאכול מזון קל לעיכול, כגון פרי רך (אבטיח, מלון, בננה), מרק ירקות, כוס של מיץ ירקות ופירות טבעי (מיץ גזר ותפוח, מיץ סלרי עם תפוח וג'ינג'ר וכיו״ב) ולאחר כחצי שעה, ניתן לגשת אל הארוחה הראשונה.
בנוסף, חולי סוכרת נמצאים גם הם בקבוצת סיכון ועלולים ללקות בנזקים בריאותיים בעקבות צום. חולי סוכרת הזקוקים לזריקות אינסולין מרובות במהלך היום, או נוטלים תרופות המורידות את ערכי הסוכר בדם, יכולים להגיע למצב של היפוגליקמיה (רמת סוכר נמוכה בדם).