חולי סוכרת? זה הלחם שאתם צריכים לאכול | ד"ר מאיה רוזמן

התפוצה של מחלת הדם בימינו ממשיכה לצערנו לגדול, אבל גם היצע הדיאטה משתפר ועשרות סוגי מוצרים נמצאים על המדפים. איך נדע מה מהם הכי טוב עבור החולים? הדיאטנית המומחית של 103FM הסבירה בתוכניתה. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פחמימות, לחם (אילוסטרציה)
פחמימות, לחם (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'
2
גלריה
קמח (אילוסטרציה)
קמח (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

"כולם חושבים שכוסמין זו מילת קסם אבל זה סתם סוג של חיטה", הסבירה הדיאטנית למאזינה שרצתה לאזן את רמות הסוכר בדם שלה. "יש בזה פחות גלוטן אבל זה לא יתרון, זה רע לסוכרת בדיוק כמו קמח לבן", המשיכה. עם זאת, על קמח שקדים אמרה רוזמן כי הוא "מעולה". עוד אמרה כי: "קמח השקדים מצויין ואפשר גם לחם שיפון".

כשסיפרה המאזינה לדיאטנית כי בסוף היום היא לא אוכלת, ורק שותה חצי בקבוק בירה עם פיצוחים, אמרה לה רוזמן כי היא "מצחיקה", והמליצה לה להימנע מבירה, שכן, היא לא טובה לחולי סוכרת. "תתמידי בתפריט ואז תעשי בדיקה", סיכמה רוזמן בסיום השיחה עם המאזינה. "בטוחה שירד לך הסוכר".

תגיות:
לחם
/
סכרת
/
סוכרת
/
פחמימות
/
מאיה רוזמן
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף