חולי סוכרת? זו הסטטיסטיקה הדרמטית שאתם חייבים להכיר

יום הסוכרת הבינלאומי הוא תזכורת לאחת הבעיות הבריאותיות הקשות שבדרך כלל מתלוות למחלה הקטלנית: השמנת יתר חולנית. זה הנתון המפחיד שעליכם להכיר, והדרכים להימנע ממנו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בדיקת סוכרת
בדיקת סוכרת | צילום: רויטרס
3
גלריה

בדיקה שנערכה על ידי ד"ר פביאן הרשקוביץ סיקרון, אפידמיולוגית מהמחלקה להערכת איכות במאוחדת, לקראת יום הסוכרת הבינלאומי, העלתה כי 23% מהמתמודדים עם סוכרת מסוג 2 סובלים גם מהשמנה חולנית. זהו שיעור דומה לשיעור הארצי (השמנת יתר חולנית מוגדרת כאשר נמדד יחס משקל לגובה - BMI מעל 35 ק"ג/מ"ר).

בדיקת דם, סוכרת
בדיקת דם, סוכרת | צילום: istockphoto

עוד עולה כי קיים פער בין נשים וגברים. מסתבר, ששיעור ההשמנה החולנית של נשים עם סוכרת הוא כפול מאשר אצל גברים, 30% לעומת 17%. כמו כן נמצא, כי השמנה חולנית שכיחה יותר בגילאי 59-40 לעומת צעירים או מבוגרים יותר. השיעור בקרב המתמודדים עם סוכרת וגם עם השמנת יתר חולנית הוא גבוה יותר בקרב אנשים במצב חברתי כלכלי נמוך. בתת קבוצה זו נמצא הפער הגבוה ביותר לרעת הנשים.

לדברי ד"ר יואל טולדנו, מנהל תחום סוכרת ואנדוקרינולוגיה במאוחדת, "אנו פועלים כל הזמן להעלות את המודעות של הסיכונים, הכרוכים במחלת הסוכרת. הבסיס לכל הטיפול בסוכרת והשמנה, עוד לפני שבכלל ממליצים על תרופות, הוא הקפדה על אורח חיים בריא, כולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה והפחתת משקל. מסתבר לפי מספר מחקרים, שהפחתה של לפחות 10% ממשקל הגוף יכולה להוביל להיעלמותה של הסוכרת. הקושי הגדול הוא להניע לשינוי אורח החיים, ואנו מפתחים תוכניות מגוונות למבוטחינו להצליח במשימה זו".

השמנת יתר, אילוסרטציה
השמנת יתר, אילוסרטציה | צילום: אינגאימג

מהי טרום סוכרת?

טרום סוכרת הינה מצב בו ערכי הסוכר בדם אינם בטווח התקין אך לא עונים להגדרה של מחלת הסוכרת. אנשים עם טרום סוכרת נמצאים בסיכון מוגבר למעבר לסוכרת במהלך חייהם. כמו כן בסיכון לפתח מחלות כמו: מחלת לב, יתר לחץ דם והפרעה בשומני הדם. מחקרים רבים הוכיחו כי שינוי באורח החיים הכולל: פעילות גופנית קבועה וירידה במשקל, יכולים להפחית ו/או למנוע מעבר מטרום סוכרת לסוכרת והופעת סיבוכים.

מי בסיכון לפתח טרום סוכרת?

מה הם הערכים בבדיקות הדם המעידים על טרום סוכרת?

איך מטפלים בטרום סוכרת?

תגיות:
סכרת
/
קופת חולים
/
סוכרת
/
יום הסכרת הבינלאומי
/
קופת חולים מאוחדת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף