חוששים מסוכרת? זה מה שכדאי לכם לעשות עוד היום | ד"ר מאיה רוזמן

מה הדיאטנית המומחית של 103FM ממליצה לעשות כדי להימנע מהמחלה הנוראית? הנה כמה טיפים שיגרמו לכם לשנות גישה לחלוטין לגבי חלק מהמאכלים הפשוטים שאנחנו אוכלים. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סכרת
סכרת | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

"לאחד משלושה מבוגרים בישראל יש סוכרת", פתחה רוזמן את דבריה בנתון הסטטיסטי העגום. "ככל שעולה הגיל, יש יותר סוכרתיים ויותר חולי סוכרת, וזה מתחיל הרבה לפני שאפשר לגלות את המחלה". היא הוסיפה: "זה לא רק עניין של תורשה אלא אולי בעיקר של עודף משקל, חוסר פעילות גופנית ותזונה לא מאוזנת שמכילה הרבה ממתקים, מתוקים ושומן ומעט מדי חלבונים וסיבים תזונתיים".

"לפני כמה שנים החוק למניעת סוכרת היה שכל ארוחה צריכה לכלול שילוב של חלבונים ופחמימות מלאות", סיפרה. "היום השתנתה הגישה, והרעיון הוא לוותר כמה שאפשר על כל הפחמימות, ובעיקר לא לאכול מזונות שמכילים סוכר. אפילו באשר לפירות כדאי לשים לב ולא לאכול אותם כארוחה עצמה, אלא כקינוח או בשילוב עם מרכיבים נוספים לוויסות רמת הסוכר".

אז מה עושים? הנה כמה מרכיבים טריוויאלים שרוזמן ממליצה להימנע מהם באם הסיכון לסוכרת מוגבר: "קמח לבן הוא גרוע ומיותר כמעט כמו סוכר לבן". היא התייחסה לכך שעוגיות "ללא סוכר" לעיתים משווקות באופן לא ראוי בהתאם לרשימת הערכים התזונתיים שלהן: "ראיתי עוגיות ללא סוכר המבוססות על קמח לבן, אך הם קיבלו תווית של 'מתאים לסוכרת', זה מטעה. זה גרוע אותו דבר גם למי שיש נטייה לסוכרת. מוצרים שכתוב עליהם שהם ללא סוכר גם הם לא בסדר עבור חולי סוכרת".

קמח (אילוסטרציה)
קמח (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

"לחם ללא סוכר לא מתאים אוטומטית למניעת סוכרת", היא שיתפה בעוד טיפ. "גם במוצרים ללא תוספת סוכר זה לא אומר שאין סוכר, הם אינם מתאימים לאנשים ששומרים על רמת הסוכר. אנו ממש קורבנות של היצרנים. אז מה לעשות? לקרוא. צריך לקרוא קודם כל את האותיות הקטנות על רשימת הרכיבים, ואז את טבלת הערכים התזונתיים".

תגיות:
הריון
/
סוכרת נעורים
/
סכרת
/
סוכרת
/
יום הסכרת הבינלאומי
/
מאיה רוזמן
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף