יתרונות נוספים של הגזר הם שיש בו הרבה אשלגן, אשר חשוב לוויסות לחץ הדם, והוא מכיל ברזל בכמות גדולה (בשלושה גזרים יש כמות ברזל כמו במנה של חזה עוף). הגזר לא מתקלקל אחרי הכנה - אפייה או בישול, ריסוק או חיתוך. אפשר להכין מראש כמות גדולה של גזר מגורר, ולשמור במקרר. הערך התזונתי שלו נשמר, הוא נשאר קריספי ימים רבים ויכול להוות תוספת מצוינת לכל סלט בזמן דיאטה, ואפילו לסלט פירות.
חשוב לזכור שבעבור ספיגה טובה של ויטמין A צריך שיהיה שומן בארוחה, ולכן אם רוצים ליהנות מהיתרונות של הגזר לראייה, כדאי להוסיף שמן איכותי או טחינה לסלט או לירקות בתנור".