רוצים לשפר את הזיכרון? זה מה שאתם צריכים לאכול | ד"ר מאיה רוזמן

הדיאטנית המומחית של 103FM הקדישה חלק מתוכניתה לפינת המחקר, בה היא מספרת למאזיניה על כל הידע החדש שנרכש בעולם המדע והתזונה. והפעם - מה אוכלים כדי לזכור טוב יותר? האזינו לקטע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אישה חושבת, אילוסטרציה (למצולמת אין קשר לנאמר בכתבה)
אישה חושבת, אילוסטרציה (למצולמת אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: אינג אימג'
2
גלריה

"לתזונה צמחונית יש השפעות חיוביות רבות על הבריאות, כמפחיתה מחלות לב, סוכרת, וגם מאריכה חיים", אמרה רוזמן בפתח דבריה, ומיד עברה לדבר על המחקר אותו רצתה לשתף עם המאזינים. "במחקר שפורסם בחודש הזה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו את השפעת פולי סויה על זרימת הדם למוח, על זיכרון ועל מהירות התגובה", סיפרה תחילה.

אדממה
אדממה | צילום: אינגאימג'

"פולי הסויה מכילים, פרט לחלבון איכותי, גם ברזל, סידן, וסיבים תזונתיים - גם איזופלבונים, שהם נוגדי חמצון עם השפעה חיובית חזקה על הגוף", הוסיפה הדיאטנית. "במחקר נתנו ל-23 משתתפים בגיל 60-70, במשקל תקין, תפריט שמכיל 67 גרם פולי סויה ליום, במשך 16 שבועות, ואז 8 שבועות אחרי כן הם לא אכלו סויה בכלל". בהמשך אמרה: "זרימת הדם למוח נבדקה ב-MRI, ופעילות המוח והזיכרון נבדקה במבחנים שנועדו לכך".

"לפי התוצאות", סיכמה רוזמן, "במהלך הימים בהם צרכו סויה היתה עליה בזרימת הדם למוח, ניכר שיפור בזיכרון, וגם במהירות התגובה. אז הנה, עוד סיבה לעבור לתזונה צמחונית עם חלבון סויה במקום בשר בקר ועוף".

תגיות:
זיכרון
/
סויה
/
מאיה רוזמן
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף