"לתזונה צמחונית יש השפעות חיוביות רבות על הבריאות, כמפחיתה מחלות לב, סוכרת, וגם מאריכה חיים", אמרה רוזמן בפתח דבריה, ומיד עברה לדבר על המחקר אותו רצתה לשתף עם המאזינים. "במחקר שפורסם בחודש הזה בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו את השפעת פולי סויה על זרימת הדם למוח, על זיכרון ועל מהירות התגובה", סיפרה תחילה.
"פולי הסויה מכילים, פרט לחלבון איכותי, גם ברזל, סידן, וסיבים תזונתיים - גם איזופלבונים, שהם נוגדי חמצון עם השפעה חיובית חזקה על הגוף", הוסיפה הדיאטנית. "במחקר נתנו ל-23 משתתפים בגיל 60-70, במשקל תקין, תפריט שמכיל 67 גרם פולי סויה ליום, במשך 16 שבועות, ואז 8 שבועות אחרי כן הם לא אכלו סויה בכלל". בהמשך אמרה: "זרימת הדם למוח נבדקה ב-MRI, ופעילות המוח והזיכרון נבדקה במבחנים שנועדו לכך".
"לפי התוצאות", סיכמה רוזמן, "במהלך הימים בהם צרכו סויה היתה עליה בזרימת הדם למוח, ניכר שיפור בזיכרון, וגם במהירות התגובה. אז הנה, עוד סיבה לעבור לתזונה צמחונית עם חלבון סויה במקום בשר בקר ועוף".