כדי להכניס קצת יותר סדר לשגרת האכילה, מומלץ לשבת יחד עם הילדים ולתכנן לו"ז אכילה מסודר. זה יכול להיות ממש ברמה של בניית לו"ז שבועי עם תכנון מראש לכל משך הבידוד/מחלה, וזה יכול להיות תכנון ברמה יומית, שזה משהו פחות מחייב ויותר קל למעקב ולביצוע.
את התכנית היומית נרצה להתאים לבית ולבני הבית השוהים בו בתקופת הבידוד. יכול להיות שנרצה לבצע את התכנון ערב קודם, לקראת יום המחרת, או בבוקרו של אותו היום. כדי להקל על התכנון, כדאי לחלק את היום לשלוש ארוחות מרכזיות (בוקר, צהריים וערב) ולחשוב מה נרצה לאכול בכל ארוחה. אחר כך נסתכל מה יש לנו בבית מבחינת המצרכים, נוודא שיש את כל מה שאנחנו צריכים ואם לא, נתארגן בהתאם.
בנוסף, אפשר כבר בבוקר להתחיל להיערך לארוחת הצהריים במשפחות בהן הנטייה היא לבשל יום-יום. חשוב לוודא שיש לנו די אוכל גם לארוחות הביניים, במידה ועולה איזה רעב בין הארוחות, ולקבוע פחות או יותר זמנים לארוחות שיהיו נוחים לכולם כך שנוכל ליהנות מאכילה משפחתית משותפת ולעבור יחד את הבידוד.
כשאנחנו מתכננים סדר יום כזה, ניקח בחשבון את כמות האנשים השוהים בבית בתקופת הבידוד/מחלה ואת אופי האכילה המשפחתי המועדף (למשל, האם אתם אוכלים ארוחות חמות רק בצהריים או גם בצהריים וגם בערב?).
חשוב לוודא שיש לכם בבית את כל המצרכים הנדרשים גם לארוחות החמות וגם לארוחות הקרות ולארוחות הביניים, אשר נוטות להתבסס על תפריט של לחמים מלאים, ירקות ופירות, ביצים, מוצרי חלב, טופו ועוד. במידה ואין, ניתן לבצע רכישה אונליין או לשלוח בן משפחה שאינו מחויב בבידוד – והכל על מנת לוודא שיהיה לנו בידוד כמה שיותר נעים וטעים, הכולל ארוחות מזינות, בריאות ומשביעות.