"החציל הוא ירק שאפשר להכין ממנו כל כך הרבה דברים, והוא טעים בכל דרך – קלוי, מטוגן, ממולא, בתבשילים, עם בשר, גבינות, טחינה, מוחמץ, סלט, ממרח", אמרה רוזמן בשמחה, אבל מיהרה לקלקל: "אבל מבחינה תזונתית כדאי לדעת שאין לו כמעט יתרונות".
"החציל שייך למשפחת הסולניים, הוא פחות מומלץ אם יש בעיות בלוטת התריס שאינן מטופלות תרופתית או במקרים של דלקות מפרקים. אבל, אם יש טיפול תרופתי - אין איתו בעיה", הוסיפה הדיאטנית.
"עוד משהו מעניין לציין שיש בחציל ניקוטין", קרצה הדיאטנית למעשנים. "הניקוטין נמצא בסולניים נוספים, בעגבניות ותפוחי אדמה, אבל חציל הוא הירק העשיר ביותר. אין מה לדאוג, ב-9 קילו של חצילים יש ניקוטין כמו בסיגריה אחת. בכל מקרה הניקוטין במזון לא מזיק, כנראה שגם בסיגריות זה לא גורם למחלות, כי יש חומרים מסרטנים אחרים בטבק. לפני שתתלהבו השתמשו בניקוטין פעם כקוטל חרקים בחקלאות".