חוששים מסוכרת? אלו האגוזים שכדאי שתשלבו בדיאטה | ד"ר מאיה רוזמן

הדיאטנית המומחית של 103fm שיתפה את מאזיניה בתוצאות של מחקר שבדק נסיינים שעברו לתפריט דל פחמימות - וזה היה המרכיב העיקרי שעזר להם לא רק להוריד סיכון לסוכרת - אלא גם להפחית את הסיכון לדיכאון. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בדיקת סוכרת
בדיקת סוכרת | צילום: רויטרס
2
גלריה

"במחקר חילקו אנשים עם נטייה לסוכרת לשתי קבוצות", הסבירה רוזמן תחילה, "אחת ביצעה תפריט דל פחמימות עם שקדים, למשך 3 חודשים, בקבוצה השניה ביצעו תפריט דל שומן שכן הכיל פחמימות, לתקופה דומה. לכל המשתתפים נבדקו מדדי דיכאון, רמות סוכר בדם וגם רמות המוגלובין A1C", המשיכה.

שקדים
שקדים | צילום: ingimage ASAP

"לפי התוצאות התפריט דל הפחמימות שכלל שקדים כנשנוש ביניים – הפחית את הדיכאון, וגם שיפר את רמות הסוכר בדם. חשוב לציין ששקדים מכילים 50% שומנים איכותיים, 21% חלבונים איכותיים, וגם הרבה ויטמינים B, סידן, ברזל ומגנזיום", ציינה.

לסיכום אמרה הדיאטנית על השקדים כי "הם נחשבים לנשנוש נפלא וסופר-בריא, גם למי שבדיאטה, וגם למי שלא", הוסיפה רוזמן. "15 שקדים מכילים כ-120 קלוריות הם מנת ביניים אחת".

תגיות:
סוכרת
/
שקדים
/
מאיה רוזמן
/
103FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף