"במחקר חילקו אנשים עם נטייה לסוכרת לשתי קבוצות", הסבירה רוזמן תחילה, "אחת ביצעה תפריט דל פחמימות עם שקדים, למשך 3 חודשים, בקבוצה השניה ביצעו תפריט דל שומן שכן הכיל פחמימות, לתקופה דומה. לכל המשתתפים נבדקו מדדי דיכאון, רמות סוכר בדם וגם רמות המוגלובין A1C", המשיכה.
"לפי התוצאות התפריט דל הפחמימות שכלל שקדים כנשנוש ביניים – הפחית את הדיכאון, וגם שיפר את רמות הסוכר בדם. חשוב לציין ששקדים מכילים 50% שומנים איכותיים, 21% חלבונים איכותיים, וגם הרבה ויטמינים B, סידן, ברזל ומגנזיום", ציינה.
לסיכום אמרה הדיאטנית על השקדים כי "הם נחשבים לנשנוש נפלא וסופר-בריא, גם למי שבדיאטה, וגם למי שלא", הוסיפה רוזמן. "15 שקדים מכילים כ-120 קלוריות הם מנת ביניים אחת".