לדבריה, החיפוש בגוגל העלה כי ישנם אלו שמצטטים את הארגון העולמי לאיכות המזון, שהמליץ להימנע משמירת תפו"א במקרר. "נכנסתי לאתר הזה וגיליתי את הסיבה למיתוס, ואולי נתחיל מהשורה התחתונה – אין שום בעיה לשמור תפו"א במקרר, וההיפך – שמירת תפו"א במקרר (יותר נכון בטמ' קרה של בערך 5 מעלות כמו שיש במקרר) – תורמת לכך שהעמילנים בתפוחי האדמה יהפכו קצת יותר מהר לסוכרים", סיפרה המומחית והוסיפה כי עליה בכמות הסוכרים אפילו משפרת את הטעם של תפו"א ומבחינת הקלוריות אין שינוי בכלל, כיוון שהעמילנים והסוכרים דומים מבחינה זו לחלוטין".
כמו כן, גם באתר העולמי לאיכות המזון ציינו במפורש - בעבר הרחוק חשבו שלא כדאי לשמור תפו"א במקרר עקב סיבה זו, והיום כבר יודעים שההבדל בכמות האקרילאמידים הרעילים היא זניחה בכל מקרה ואין שום בעיה לשמור תפו"א במקרר.
ובכל זאת הערה לסיום – חשוב לשמור תפו"א בחושך, כי בהשפעת האור נוצרים בו ניצנים וקליפה ירוקה שם יש רעלנים מסוכנים שיש להסיר / לקלף, ובנוסף חשוב לשמור עליהם במקום יבש.