מומחים ממליצים: זהו התחליף הטוב ביותר לסוכר לבן

רופא מומחה המליץ על צמח הסטיביה כאחת החלופות המוצלחות ביותר לסוכר לבן, שכן רמת המתיקות של הצמח גבוהה מהסוכר הרגיל, אך יחד עם זאת, הוא מכיל פחות קלוריות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

אנדוקרינולוגית רוסית המליצה לאחרונה בחשבון הטלגרם שלה על צמח הסטיביה כתחליף האולטימטיבי לסוכר הלבן, שכן מדובר בתמצית המכילה רמת מתיקות גבוהה, אף גבוהה מזו שבסוכר המסורתי, אבל בה בעת מדובר בממתיק שמכיל פחות קלוריות.

עוד הוסיפה האנדוקרינולוגית שהסטיביה עמידה לחום, ואינה מתכלה בתהליך הבישול, כך שניתן להשתמש בה לאפייה או בישול. מעבר לכך, הסטיביה עוברת חילוף חומרים בצורה שונה מסוכרים אחרים.

ממתיק בריא נוסף הוא האריתריטול, הנחשב אולי כפחות מתוק מהסטיביה, אך 100 גרם ממנו מכילים רק 20 קלוריות. שני הממתיקים, הן הסטיביה והן האריתריטול, אינם גורמים לעששת או לגזים.

תגיות:
בריאות
/
סוכר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף