המתח והלחץ גורמים לכם לאכול? אתם עלולים להיות בסכנה | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה על מחקר שבדק את הרגלי האכילה של מעל 1000 איש ומצא כי שנובעת מסטרס היתה הגורם המשפיע ביותר על התפתחות מחלות לב, אפילו יותר מכמות הקלוריות

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אכילה רגשית (אילוסטרציה)
אכילה רגשית (אילוסטרציה) | צילום: אינג אימג'

"במחקר זה עקבו במשך 13 שנים אחרי 1109 אנשים, בדקו את האכילה שלהם על ידי שאלונים, ואת הסיכון למחלות לב בבדיקות רפואיות", הסבירה התזונאית. "הממצאים המפתיעים גילו שאכילה רגשית – כזו שנובעת מסטרס, היתה הגורם המשפיע ביותר על התפתחות מחלות לב, אפילו במידה רבה יותר מאשר מספר הקלוריות שנצרכו בפועל".

"החוקרים המליצו לשלב תמיכה רגשית וטיפול בוויסות רגשות, כחלק מהטיפול למניעת מחלות לב".

תגיות:
תזונה
/
אכילה רגשית
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף