״תחושת הצרבת וה'עלייה' של המזון כלפי מעלה אחרי הארוחה, מלווה רבים מאיתנו ולפעמים במשך שנים רבות, אמרה התזונאית והסבירה איך אפשר להפחית את התופעה: "בין צינור הוושט לקיבה ישנו סוגר, שנקרא LES. סוגר זה הוא בעצם שריר טבעתי, והוא מושפע מדברים רבים, שגורמים לו לפעמים להיות רופף ולא להיסגר כמו שצריך. אם הוא לא ממש סגור טוב, החומצה של הקיבה יכולה 'לעלות למעלה' לצינור הוושט ולגרום לתחושת צריבה, כי הדפנות של צינור הוושט עדינות מאוד ורגישות".
בהמשך, מנתה שלל פעולות שעדיף לעשות כדי להימנע מתחושת הצרבת:
לבסוף, סיכמה: "תרופות לטיפול בצרבת ורפלוקס מבטלות את הפרשת החומצות בקיבה, הן לא בהכרח פותרות את הבעיה אלא רק מקלות על תחושת השריפה. במקרים של דלקת בקיבה נטילת תרופות מאפשרת לגוף התמודדות והחלמה קלה יותר, וזאת כי אין גירוי חומצי ישירות על הדלקת".