פסטיבל חלב ודבש המסורתי בעמק יזרעאל: שלל פעילויות והמלצות

פסטיבל חלב ודבש המסורתי במועצה האזורית עמק יזרעאל מציע שלל פעילויות באתרי תיירות. במסגרתו מתקיימים תערוכת אומני העמק, הצגות לכל המשפחה ועוד. הנה כמה המלצות

מיטל שרעבי צילום: פרטי
החצר במרחביה
החצר במרחביה | צילום: מיטל שרעבי
11
גלריה

אתמול (חמישי) נפתח פסטיבל חלב ודבש המסורתי. הפסטיבל, שמתקיים כל שנה במועצה אזורית עמק יזרעאל, יימשך עד 27 במאי. במסגרת הפסטיבל יתקיימו לאורך השבוע מופעים, הצגות לכל המשפחה, הרקדת ענק, תערוכת אומני העמק, לצד שלל פעילויות באתרי התיירות השונים. לדוגמה, בסוף השבוע של שבועות תתקיים במוזיאון עין דור הפעילות המשפחתית "מהחיטה אל הלחם" - סיור מודרך הכולל קציר במגל, טחינה באבני ריחיים ואפיית פיתה. בחוות הסוסים רנצ'ו מניס שבמושב ציפורי יערכו לאורך הפסטיבל פעילות שבמסגרתה תתבצע האכלה של עדר הסוסים, וכמו כן טיפול והכנת הסוס לפני הרכיבה וטיול בשטח. הנה עוד המלצות לפעילויות במהלך הפסטיבל:

במצפה עדי, כשנוף העמק מציץ מכל פינה, ישנה מאפייה קטנה ומקסימה. את המאפייה פתח רוני לילה, אחרי שנים בהייטק. על אף הקריירה מצליחה, רוני לא מצא מנוח ולבסוף החליט לעשות מעשה, לעזוב את המחשב והלו"ז הצפוף ולפתוח מאפייה בחצר ביתו.

לחם
לחם | צילום: מיטל שרעבי

מחיר לכיכר לחם: 22־35 שקלים. מחיר לסדנה בת חמש שעות עם אוכל ויין: 350 שקלים.

לפרטים נוספים: 9427137 - 052

או באתר ronysbread.co.i.il

סדנת לחם
סדנת לחם | צילום: מיטל שרעבי

באלון הגליל נמצא משק אופיר הוותיק, משק חקלאי שבו פועלים יקב ומכוורת. את המשק הקימו צביקה והדס אופיר בשנת 1985 והחלו לגדל בו דבורים. עם הדבורים הגיע הדבש ובני הזוג החלו לייצר דבש טבעי ואיכותי. כשנתיים אחרי שבתם אדווה נולדה, שכיום מנהלת את מרכז המבקרים, הם נטעו את הכרם שלהם. בתחילה הם מכרו את הענבים ליקבים אחרים, אבל בשנת 1999 הם החליטו להשאיר את הענבים אצלם והקימו יקב בוטיק. כיום הם מייצרים כעשרת אלפים בקבוקים - כחמישה יינות אדומים, יין רוזה, יין לבן ויין קינוח.

מרכז המבקרים של היקב יושב בתוך בקתה שהעצים לבנייתה הגיעו מהרי האפלאצ'ים. בביקור במרכז אפשר לבחור בכמה חוויות: חוויית פיקניק זוגית (290 שקלים), הכוללת ארגז מלא כל טוב ויין לבחירה; חוויית יין וגבינות (90 שקלים לאדם), שכוללת כוס יין וגבינות; או חוויה שכוללת סיור וטעימת יינות (130 שקלים לאדם), שבה מקבלים הסבר על תהליך הייצור, מתוודעים לסיפורו של המשק וטועמים יינות.

אם אתם ספונטניים, או כבר מטיילים באזור, במסגרת פסטיבל חלב ודבש מתקיים היום (שישי) פסטיבל אביב, שבו תוכלו ללגום יין ולהאזין למוזיקה טובה, לאכול בשרים מעושנים, או לקנות קפה ומאפה מעגלת הקפה שמוצבת במקום.

מחיר כניסה, כולל כוס יין ראשונה: 40 שקלים לאדם.

לפרטים נוספים: 9861466 -  04

משק אופיר
משק אופיר | צילום: מיטל שרעבי

בבית לחם הגלילית, אחד המקומות היפים בארץ, נמצא בית הבד של ערן גלילי, אחד מטועמי ושופטי שמני הזית המוכרים בארץ. גלילי, פרסומאי בעברו, עזב אחרי שנים את העיר הגדולה וחזור לבית ילדותו - ומאז הכל היסטוריה.

בבית הבד הוא ואשתו תמר מייצרים שמן זית מזנים שונים בשיטה אקולוגית. בצמוד לבית הבד הגלילי הקים מרכז מבקרים שבו המבקרים מקבלים הצצה אל עולם ייצור שמן הזית. במרכז המבקרים של בית הבד מקרינים סרט על תהליך העבודה, משלב המסיק ועד הבִקבוק של שמן הזית, מלמדים איך הכי טוב לאחסן שמן זית, מציעים טעימות ומכירה של שמן, וגם של היין הנפלא שהם עושים במקום.

לפרטים נוספים: 6154411  - 052, 6899779 - 04

בית בד גלילי
בית בד גלילי | צילום: מיטל שרעבי

אם אתם רוצים לראות את מקור ההשראה לסליק מ"רומן רוסי" או "הדבר היה ככה" של מאיר שלו - אל תוותרו על ביקור בסליק אבידוב בנהלל. הסליק, שנשמר במצב מצוין, הוא אחד הגדולים ששימשו את אנשי היישוב בימים שלפני הקמת המדינה. את הסליק, שנמצא בחצר ביתו של יעקב אבידוב, חפרו ללא מכונות בשנת 1943. כדי להסתיר אותו מעיני הבריטים הוא נבנה במסווה של בור לאגירת שתן הפרות שהיו ברפת הסמוכה. עומק הסליק 5 מטר ושטחו כ־25 מ"ר. כדי לרדת ולעלות ממנו צריך להיעזר בסולם. בתוכו נמצאים כיום כלי נשק ישנים ותמונות המתארות את תקופת ההתיישבות. מלבד הסליק, במקום יש גם מעין מוזיאון משפחתי שבו מספר אבידוב אנקדוטות וסיפורים על נהלל ואנשיה. כמו כן, אבידוב עורך סיורים בעקבות ספריו של מאיר שלו וסיורים בבית הקברות של נהלל.

מחיר ביקור בסליק: 30 שקלים לאדם. בתיאום מראש.

לפרטים נוספים: 3347194 - 052

הכניסה לסליק
הכניסה לסליק | צילום: מיטל שרעבי
סיור בבית הקברות
סיור בבית הקברות | צילום: מיטל שרעבי

לפני 12 שנה פתחו חברי הילדות עידן ליפשיץ וליאור גולן את מסעדת "בלה" בבית שערים. השניים, שחזרו לעמק אחרי שנים שבהן חיו במרכז, רצו להביא אל האזור מעט מהחוויה התל אביבית ותפריט טיפה יותר מתוחכם מזה שאנשי האזור הכירו באותם ימים, שכלל מנות של דגים חיים ומטבח איטלקי.

מאחורי התפריט עומד עידן, שבעבר היה שף תפעולי ב"טוטו", והוא כולל מנות כמו פילה דג שימאג'י בחמאה לבנה; קריספי קלמרי; פסטה בעבודת יד, פיצה מהטאבון, ארטישוק על הפלאנצ'ה, בוראטה ועוד.

בלה
בלה | צילום: מיטל שרעבי

במסגרת הפסטיבל, יקיימו במסעדה Bella night - ערבים שמחים שיכללו תפריט קליל וקוקטיילים מיוחדים. ה"בלה נייט" יתקיימו בימים חמישי ומוצ"ש, והמטבח יהיה פתוח עד לשעה 23:30.

לפרטים נוספים: 9830730 - 04

בלה
בלה | צילום: מיטל שרעבי

סמוך לאתר "החצר הגדולה" של קיבוץ מרחביה הקימה דורית שקלובסקי בית קפה מקסים שנקרא "גולדה בחצר". בית הקפה, שיושב במבנה ששימש בעבר כבית ילדים, מוקף בטבע והוא הדבר הראשון שרואים כשנכנסים ל"חצר הגדולה" - אתר היסטורי שבו ישנם מבנים לשימור. כל אחד מהמבנים מספר את סיפור הקמתו של הקיבוץ. באחד מהם אפילו מוזכרת ראש הממשלה גולדה מאיר, שחיה במרחביה כשנה ואף אחראית, על פי הסיפורים, להחלפת הכלים מאמייל במטבח הקיבוץ.

החצר הגדולה מרחביה
החצר הגדולה מרחביה | צילום: מיטל שרעבי

את "גולדה בחצר" הקימה שקלובסקי עם הפרטת הקיבוץ בשנת 2004. שלי אבידר (גיסתה) מכינה את המנות המתוקות, ודורית את המלוחות. בתחילה הן רק הוציאו מאפים למכירה, אך כשראו שהביקוש גובר, הן הקימו את בית הקפה, שמושך אליו מקומיים ומטיילים מכל הארץ. התפריט של "גולדה בחצר" חלבי וכולל מאפים טריים, סלטים, קישים, קובנה, סלטים וארוחות בוקר. אפשר גם לרכוש אצלם סלי פיקניק זוגיים בעלות 260 שקלים.

לפרטים נוספים: 3767150 - 052

גולדה בחצר
גולדה בחצר | צילום: מיטל שרעבי

בלב מרחבים פתוחים והמון ירוק, נמצא כפר הנופש מזרע. כפר הנופש, האהוב מאוד על משפחות מטיילות, מציע 65 חדרים המאובזרים במטבחון קטן. החל מחג השבועות ולכל אורך עונת הקיץ תפעל בריכת השחייה המוקפת במדשאות. בסמוך לכפר הנופש יש גם פינת חי הפתוחה לאורחים בחינם, מגרש משחקים ועוד.

מחיר: החל מ־400 שקלים לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר.

לפרטים נוספים: 6429230 - 04

תגיות:
טיולים
/
תיירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף