חודש אחרי שתיירני הר הנגב עצרו פעילות והתמקדו בסיוע עבור המפונים שהגיעו לאזורם. בימים אלה, הם מבינים שהגיע הזמן לעשות לביתם ולחזור להתפרנס ולייצר הפוגה לקהל – עסקים רבים חוזרים לשגרה ופותחים שעריהם לקהל הרחב.

בין העסקים שנפתחו תוכלו למצוא את הפיצריות המקומיות, בתי הקפה, מאפיות, מעדניות, חומוסיות, מסעדות, פאבים וגם מקומות אירוח ביתיים וחוות הבודדים. כל המקומות פועלים בהתאם להנחיות פיקוד העורף.

כבר היום פועלים: מתחם האוכל בטללים ובו מסעדת הבשרים "פרננדו", "פאב 40" ופיצה "טללים". מגוון מסעדות במצפה רמון - המסעדה הים תיכונית "סוסומיה", קפה "גינה" וקפה "קיבוץ", המסעדה הטבעונית "מואנה" ופיצריית "Paco ve Nany". מתחם ההסעדה במרכז המסחרי של מדרשת בן גוריון ובו ה"כנענייה", חומוס "אינתי", "פלאפל פלוס" ועוד וגם קפה "זולתו" ומאפיית "פת מלך" במרחב עם. בירוחם תוכלו למצוא מגוון עסקי מזון פתוחים ביניהם בתי הקפה "גלו", חנות תבלינים "שאטה" ו"ויז'ן". מסעדות הבשרים "מטעמי רוימי", "על הגריל" ו"לה פלנצ'ה" והמאפיות המקומיות "לחם זה", "לחם אבירם" ובית באפה וקונדיטוריית "אללוף".

ערן דורון, ראש המועצה האזורית רמת הנגב ויו"ר תיירות הר הנגב: ״יש לנו את החובה המוסרית לסייע ככל שניתן ולהקל ולו במעט, מסבלם של ניצולי הטבח בעוטף, המשפחות השכולות ומשפחות שיקיריהן נחטפו או נפצעו. אני גאה מאד בהירתמות ובהתגייסות המדהימה של תושבי הר הנגב, שפותחים את ליבם ואת ביתם ודואגים למפונים הן בהיבטים הפיזיים והן בהיבטים הרגשיים כבר חודש ימים. זאת המשימה וזה מה שצריך לעשות. כעת, חשוב גם לחזק, לקנות ולעזור לפרנסת העסקים המקומיים כדי שנשאר חזקים ומאוחדים ונמשיך בעשיה חיובית ומקדמת."

במקביל, יחלו השבוע ביוזמה חדשה ברמת הנגב והיא אירוח של שוק איכרים, יוצרים, אמנים וחקלאים מהעוטף והדרום כולו. בין המוצרים שימכרו: פירות, ירקות, ריבות, יין ושמן זית.

מתי: יום חמישי 9.11 בשעות 19:00- 15:00
איפה: קיבוץ משאבי שדה, ברחבת האסם
פרטים נוספים: לי 054-4764020