חגי תשרי בצל אי-ודאות: צניחה של 50% בהזמנות טיסות, ארה"ב מזנקת במדד היעדים

מדד פספורטכארד חושף: יוון ואיטליה עדיין בראש טבלת היעדים של הישראלים, אך ביטול הוויזה מעלה את ארה"ב למקום השלישי. 70% זינוק בביטוחי נסיעות ברגע האחרון על רקע המצב הביטחוני

משה כהן צילום: מעריב אונליין
קו הרקיע של מרכז מנהטן בניו יורק
קו הרקיע של מרכז מנהטן בניו יורק | צילום: רויטרס, אנדרו קלי
2
גלריה

מדד חברת ביטוחי הנסיעות, פספורטכארד לקראת חגי תשרי, מצביע על שינויים בטבלת היעדים הפופולאריים ביותר לנסיעה במהלך תקופת החגים.

ייתכן שהירידה בהזמנות גם נובעת מחוסר הוודאות הביטחונית, כאשר רבים "ממתינים על הגדר" כדי לראות את ההתפתחויות.

היעדים המובילים כעת על פי מדד פספורטכארד לקראת החגים, ממשיכים את המגמה של חודש אוגוסט, כאשר עשרת היעדים הפופולאריים ביותר הם: יוון, איטליה, ארה"ב, תאילנד, קפריסין, ספרד, גיאורגיה, הונגריה, גרמניה ואוסטריה.

צרפת מדורגת בשלב זה במקום ה-12 ובריטניה במקום ה-14.

עם זאת, בפספורטכארד מעריכים, ייתכן שבסמיכות לחגים יתווספו טיסות חדשות ואז הן יחזרו לעשירייה הראשונה, כפי שהיה בתקופה המקבילה אשתקד. (מקומות שמונה ותשע בהתאמה).

טורקיה, שדורגה במקום השני במדד היעדים הפופולאריים בתקופה זו בשנת 2023, עדיין מחוץ לטבלה ולא צפויה לחזור אליה לאור המצב הביטחוני וגילויי האנטישמיות במדינה.

רונית סגל מנכ''לית פספורטכארד
רונית סגל מנכ''לית פספורטכארד | צילום: מיכאל טומרקין

ארה"ב שבמקום השלישי עלתה בדירוג היעדים. זאת, ככל הנראה בשל ביטול הצורך בוויזה בטיסה אליה.

מנתוני פספורטכארד עולה, כי היעד של אחד מארבעה ישראלים שיטוסו בחודש החגים לחו"ל, יהיה יוון או איטליה. עוד עולה מנתוני החברה, כי חל זינוק של כ-70% בביצוע ביטוח נסיעות ביום הנסיעה, דבר המעיד על קבלת החלטה לטוס ברגע האחרון וזאת, על רקע המציאות הביטחונית.

כמו כן, במהלך החופש הגדול נרשמה עלייה חדה במספר הורדות אפליקציית חדר המצב. מספר ההורדות של האפליקציה ומספר ההתרעות של האפליקציה למצבי חירום ברחבי העולם חצה את ה-100 אלף.

תגיות:
טיסות
/
חגי תשרי
/
יוון
/
קפריסין
/
ביטוח נסיעות
/
טיסות בחגים
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף