בתי קפה, מוזיאון וגלריה: כל האטרקציות בקיבוץ חניתה שבגליל המערבי

בשנים האחרונות נושא האירוח בקיבוצים עבר מהפך, כך שלאחרונה עוד ועוד קיבוצים משנים כיוון ומתחילים לדבר בשפה התיירותית. קיבוץ חניתה היושב על פסגה וסביבו יער צפוף ומרהיב, ויספק לכם חווית אירוח מצויינת

מיטל שרעבי צילום: פרטי
מזקקת יוליוס
מזקקת יוליוס | צילום: מיטל שרעבי,מקס מורון
8
גלריה

בשנים האחרונות נושא האירוח בקיבוצים עבר מהפך, כך שלאחרונה עוד ועוד קיבוצים משנים כיוון ומתחילים לדבר בשפה התיירותית. אחד האחרונים שהצטרפו לטרנד הוא קיבוץ חניתה שבגליל המערבי. הקיבוץ הוותיק, שנמצא במרחק נסיעה של כ־20 דקות מנהריה, יושב על פסגה וסביבו יער צפוף ומרהיב. כשמטפסים עם האוטו מעלה אל תוך הקיבוץ, חשים את השלווה שמזכירה לנו שיצאנו לרגע מההמולה.

חניתה הוא מחלוצי האזור. הוא הוקם בשנת 1938 כאחד מיישובי חומה ומגדל. שנים עסקו אנשי הקיבוץ בחקלאות, אך בשנים האחרונות, בעקבות ההפרטה החלו לדבר פה בשפה קצת אחרת, והקיבוץ החליט ליצור קהילה עסקית כדי להגדיל את מקומות התעסוקה בקיבוץ.

לאפשר כלכלה מקיימת בתוך הקיבוץ, לחשוף את היוצרים, האומנים ובעלי העסקים לקהל שמחוץ לקיבוץ, להעשיר את חיי הקהילה ולהגדיל את ההכנסות מהשכרת חללים ומבנים לעסקים. את הפרויקט הזה מובילים חברי הקיבוץ נדב קמינר ושותפו גיל פרטר, שבמקביל גם מתמחים בליווי יישובים ובהקמת קהילות עסקיות.

בבית הקפה שלו תוכלו למצוא כריכים, ארוחת בוקר מפנקת, קפה משובח, ארוחות ערב קלילות ונשנושים לצד בירה מהחבית. בימי חמישי עורכים שם ערב סרט ופיצות לילדים, ובימי שישי תמצאו שם פלטות גבינות ויין. הטמבורייה, שנראית שונה בנוף המקומי, היא נקודת מפגש של חברי הקיבוץ ואורחים מבחוץ.

חנותא – בית קפה וטמבורייה
חנותא – בית קפה וטמבורייה | צילום: מיטל שרעבי,מקס מורון

אם אתם מטיילים באזור, כדאי מאוד לעצור לנשנוש, ואפילו בשביל טיפים מניצן, המספק בשמחה אנקדוטות על ההיסטוריה של הקיבוץ, המקומות הבולטים שכדאי לבקר בהם, התצפיות, השבילים והמסלולים וגם יצר משחק ניווט מהנה שיאפשר לכם להכיר את הפינות הנסתרות של הקיבוץ.

כמו כן, כדי להתאים את הביקור לכל הגילים, מתקיימת במוזיאון פעילות המשלבת כתב חידה שבעזרתו יוכלו הילדים לגלות את סיפורו של חניתה הקדום וחוברת פעילות מאוירת שמובילה את הילדים בעקבות מבצע חומה ומגדל. המוזיאון השיק בימים אלה פעילות חדר בריחה לכל המשפחה.

פתוח בימים ראשון עד חמישי בשעות 09:00־14:00, ימי שישי־שבת בשעות 10:00־13:00.

מוזיאון חומה ומגדל
מוזיאון חומה ומגדל | צילום: מיטל שרעבי,מקס מורון

הסיורים מתאפשרים בימים חמישי ושישי (בשאר הזמן בתיאום מראש), והם כוללים טעימות והסברים. כיום המזקקה מייצרת 30 אלף בקבוקים בשנה, שמיוצרים בסך הכל על ידי שלושה אנשים. בין שלל התזקיקים שמבוססים על ענבים ושאר פירות עונתיים, תוכלו לטעום למשל ביטר אפריטיף עם 20% אלכוהול, ג'ין נהדר ועוד.

מזקקת יוליוס
מזקקת יוליוס | צילום: מיטל שרעבי,מקס מורון

סיור שכולל ארבע־חמש טעימות עולה 50 שקלים, מסלול עם מספר טעימות כפול יעלה 100 שקלים.

בקפה "הצנצנת" תמצאו אוכל ביתי מעשה ידיה של מירב על בסיס הפרודוקטים שיש באותו היום. בימי חמישי בערב יש שם תבשיל משתנה ומוזיקה טובה, ובימי שישי מוגש חומוס ביתי. מומלץ לתאם הגעה מראש.

גלריית גבול
גלריית גבול | צילום: מיטל שרעבי,מקס מורון

חניתה אומנם מאוד רוצה מבקרים, אך בניגוד לקיבוצים אחרים, נושא הלינה בו מעט מורכב. כך שבמקום חדרי אירוח קיבוציים קלאסיים, תוכלו למצוא כאן יוזמות של אנשים פרטיים שמציעים צימרים אינטימיים, יורט ואפילו וילה.

מקום
מקום | צילום: מיטל שרעבי,מקס מורון

מאחר שחניתה הוא בכל זאת קיבוץ קטן עם לא הרבה אפשרויות לינה, את הלילה אתם יכולים לעשות גם בנהריה הקרובה. עיר הקיט של הצפון מציעה מגוון אפשרויות, שבשנים האחרונות עברו שדרוג מפתיע. אחת מהן היא מלון הריזורט "סי לייף נהריה".

המלון שייך לרשת מלונות JACOB, ולאחרונה עבר שיפוץ מסיבי בעלות של למעלה מ־15 מיליון שקלים. כחלק מהשינויים, הוקם ספא HALO, שמורכב כולו מקירות מלח שהובאו ממכרות מלח במזרח אירופה.

סי לייף נהריה
סי לייף נהריה | צילום: מקס מורון

המלון נמצא במיקום אסטרטגי, שמצד אחד מאפשר ניתוק מוחלט מהעיר ומצד שני צופה על החוף היפהפה של נהריה. למלון בריכה חיצונית ופנימית ומדשאות הצופות אל רצועת החוף. המלון מורכב ממבנה מרכזי עם 40 סוויטות הפונות לים, ועוד 24 סוויטות גרדן וטרסה. החדרים מעוצבים בצורה מודרנית, מרווחים ומכילים את כל מה שצריך לחופשה מושלמת.

ואם כבר נהריה, אי אפשר לעזוב את העיר בלי לעצור במסעדת "MEZE" (רחוב שמעון רייך 24). בית אוכל אינטימי, שמסתתר באחד הרחובות הקטנים שחוצים את הגעתון. "MEZE" הוא מקום שבו תמצאו תפריט עשיר בסגנון ים תיכוני-בלקני. החלק הראשון של התפריט מתמקד ב"מאזוט" - צלחות קטנות שבהן סקורדליה (ממרח שום), ציזיקי, באבא גנוש, פאבה (ממרח מאפונה) ולחם שטוח נהדר.

מסעדת ''MEZE''
מסעדת ''MEZE'' | צילום: מיטל שרעבי,מקס מורון

בחלק הבא בתפריט תמצאו מנות ביניים, כמו קישואים מטוגנים עם קרם גבינת טולום, או חלומי בגריל שמונחת על רוטב נהדר עם עגבניות שרי צלויות. החלק האחרון בתפריט מוקדש לעיקריות, ותמצאו בו סופלקי על פיתה קרועה, קבב אדנה עם ירקות בגריל, דניס פתוח על הפלאנצ'ה ועוד.

מי שעומדים מאחורי המסעדה הם עופרי ועדי שוורץ. עופרי (23), הוא השף והוא התחיל את דרכו כסו שף בביסטרו של מיכאל גרטופסקי. עדי (35) הוא הסומליה, ויש לו ותק עשיר בתחום המסעדות.

תגיות:
קיבוץ
/
מלון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף