חברת התעופה ישראייר הודיעה היום (שני) כחלק ממחויבותה לשיפור חוויית הנוסעים בטיסה, כי תגיש מעתה ארוחות מיוחדות לנוסעים, בניצוחו של יזם הפוד טק דני הקר, טכנולוג של EATO. החברה החלה להציע לנוסעים במהלך כל הטיסות שלה שש מנות מיוחדות לבחירה ללא חומרים משמרים. כל אחת מהארוחות המוצעות מורכבת מרכיבים איכותיים כמו: פרמזן רג'יאנו, פטריות פורצ'יני, אגוזי קשיו מקורמלים ועוד. כל המנות צמחוניות ואף חלק מהמנות טבעוניות ללא חומרים משמרים.         

חומרי הגלם מיובשים בשיטת ייבוש בהקפאה (Freeze dry): טכניקה הכוללת הקפאה עמוקה של המוצר בטמפרטורה של מינוס 60 מעלות ואיוד מולקולות המים באמצעות ואקום. כך נשמר באופן מושלם הטעם, הניחוח, המרקם והערכים התזונתיים. המוצרים ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל, ללא תמציות מלאכותיות ושאר כימיקלים.

הילה הרמולין רונן, סמנכ"לית שיווק ומכירות של ישראייר:  "לקראת עונת קיץ 2023 שדרגנו את חווית הטיסה שלנו ומעתה הנוסעים ייהנו משירות חדש וייחודי לישראייר שבו נציע בכל אחת מטיסותינו תפריט עשיר המבוסס על ארוחה ממרכיבים טבעיים ובריאים. המנות הורכבו על ידי הטכנולוג דני הקר מחברת EATO, לשעבר מבעלי קייטרינג פוד-ארט, שבנה עבורנו היצע של מנות אוכל בטכניקת בישול בריאותית וכדי שלנוסע תהיה אופציית בחירה לפי טעמו האישי".

אורז ביראני בסנגון הודי (צילום: אסף רונן)
אורז ביראני בסנגון הודי (צילום: אסף רונן)

בוקר אוירה (צילום: אסף רונן)
בוקר אוירה (צילום: אסף רונן)

מגוון המנות לבחירה:

  • שיבולת שועל ואננס –שיבולת שועל עם אננס, חלב קוקוס, אגוזי קשיו מקורמלים וקוקוס קלוי
  • נודלס ברוטב טריאקי –אטריות אורז ברוטב חמוץ מתוק בסגנון יפני עם גזר, תירס, ג'ינג'ר, שומשום קלוי ואגוזי קשיו מקורמלים
  • פסטה ברוטב בולונז צמחוני – פסטה ברוטב צמחוני בסגנון בולונז על בסיס סויה ועדשים עם פרמזן
  • פסטה פומודורו – פסטה ברוטב עגבניות עם שום, בזיליקום, שמן זית ופרמזן
  • אורז ביריאני בסגנון הודי – אורז בסמטי ברוטב קארי צהוב עם עדשים מונבטות, ירקות שורש, שבבי קוקוס ואגוזי קשיו מתובלים
  • אורז פילאף – תבשיל אורז בסמטי עם ירקות גינה צבעוניים, חמוציות, צימוקים ושקדים קלויים. 

מחיר ארוחה: 12$, משקל: 400 גר' (הארוחות מוגשות בטיסות שמשך הטיסה מעל שעה וחצי).