מהתנ"ך ועד המדבר: תעשיית היין הישראלית מקבלת הכרה עולמית

הישג ליין הישראלי: שני אזורי יין ייחודיים זכו בהכרה בינלאומית - אזור "יהודה", המייצר מחצית מהיין בישראל, ויקבי הנגב המשלבים מסורת עתיקה עם חדשנות במדבר

מיטל שרעבי צילום: פרטי
יין במטה יהודה
יין במטה יהודה | צילום: רז אטיאס, יח"צ
2
גלריה

בהובלת משרד התיירות, מועדון יקבי הנגב ואזור היין "יהודה" קיבלו אתמול (ראשון) הכרה בינלאומית יוקרתית. שר התיירות, חיים כץ, העניק בלשכתו יחד עם עמנואלה פאנקה, נשיאת פדרציית Iter Vitis, את פרס הארגון לדרכי היין והמורשת של מועצת אירופה. הפרסים הוענקו במקור בטקסים רשמיים בחו"ל באוקטובר 2023, אך בשל המלחמה התקיים הטקס הרשמי הבוקר בישראל.

אזור היין "יהודה", המשתרע בין ירושלים לתל אביב, הוא אזור היין הרשמי הראשון והיחיד שהוכר בישראל כ"אפלסיון" בשנת 2020. באזור פועלים כ-40 יקבים המייצרים קרוב ל-26 מיליון בקבוקי יין בשנה - למעלה ממחצית ייצור היין בישראל. היינות מתאפיינים באיכות יוצאת דופן הודות לטרואר הייחודי של האזור, המושפע מתנאי האקלים, סוגי הקרקע והתנאים הגיאוגרפיים המיוחדים להרי יהודה ומורדותיהם.

ראש מועצה מטה יהודה וצוות התיירות מקבלים את הפרס
ראש מועצה מטה יהודה וצוות התיירות מקבלים את הפרס | צילום: דוברות מטה יהודה

במקביל, מועדון יקבי הנגב, שהוקם ב-2020 על ידי קרן מיראז' ישראל, מוביל מהפכה של ממש באזור. המועדון, המאגד כיום 51 יקבים, מהווה חלק מתכנית האגרותוריזם לפיתוח הנגב כיעד תיירות יין בינלאומי. במדבר הנגב, המשתרע על פני 60% משטח המדינה, פועלים 22 יקבים ו-35 כרמים המייצרים יינות ייחודיים בזכות תנאי האקלים המאתגרים. היינות מצטיינים בטעמים קלילים ומינרליים, המתאימים הן לשתייה צעירה והן להתיישנות.

תגיות:
נגב
/
מדבר
/
תיירות
/
יין
/
מטה יהודה
/
יקבים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף