סוף לחרם על ישראל? המדינה נכנעה לדרישות חברות התעופה

התיקון לחוק שירותי התעופה יאפשר הקלות בפיצויים לחברות תעופה בתקופת המלחמה, יעודד חידוש טיסות לישראל וממנה, ויחייב הפעלת טיסות חלופיות דרך לרנקה, אתונה או דובאי

משה כהן צילום: מעריב אונליין
נתב"ג
נתב"ג | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

משבר התעופה החריף שפקד את ישראל מאז פרוץ המלחמה מגיע לנקודת מפנה: ועדת הכלכלה אישרה היום (רביעי) שורת הקלות חסרות תקדים לחברות התעופה, שיאפשרו להן לבטל טיסות ללא פיצוי כספי לנוסעים. המהלך, שזכה לכינוי "חוק עידוד התעופה בזמן משבר ומלחמה", נועד להציל את ענף התעופה הישראלי ולהבטיח את המשך הטיסות לישראל וממנה, אך מעורר ביקורת בקרב ארגוני צרכנים.

התיקון, שיזמה שרת התחבורה מירי רגב בשיתוף יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן, נועד להקל על חברות התעופה ולעודד אותן להמשיך ולהפעיל טיסות לישראל וממנה, תוך שמירה על האינטרסים של הנוסעים. החוק מסדיר את מערך הפיצויים וההטבות לנוסעים במקרה של ביטול טיסות או שינוי בתנאיהן. התיקון נועד להקל על חברות התעופה בתקופת מלחמת חרבות ברזל, תוך שמירה על זכויות הנוסעים.

עיקרי התיקון, שיהיה בתוקף למשך חצי שנה, כוללים פטור מפיצוי (מעבר להחזר כספי) על טיסות שבוטלו בין 8 באוקטובר ל-30 בנובמבר 2023, וקיצור תקופת ההודעה המוקדמת על שינויים בטיסות מ-14 ל-3 ימים עבור טיסות המתוכננות עד סוף פברואר 2024.

התיקון מעניק לשרת התחבורה סמכות לשנות את ההטבות לנוסעים במצבי חירום, ומחייב חברות תעופה לספק טיסות חלופיות דרך מרכזי כינוס תעופתיים בלרנקה, אתונה או דובאי. במקביל, תספק הממשלה רשת ביטחון לחברות שיגדילו את היצע הטיסות לצפון אמריקה.

תגיות:
ועדת הכלכלה
/
טיסות
/
תיירות
/
חברות תעופה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף