השפים הכי חמים בארץ מגיעים למדבר: האירוע הקולינרי שישגע לכם את החושים

ארוחות שף במדבר, סיורים בחממות מתקדמות וסדנאות ייחודיות - פסטיבל "מהחממה לצלחת" חוזר עם מיטב השפים בישראל, חוויות קולינריות בלתי נשכחות וטעימות ישירות מהשדה לצלחת

מיטל שרעבי צילום: פרטי
יונתן ועמית דהן
יונתן ועמית דהן | צילום: אפרת פרנקשטיין
6
גלריה
שף רז רהב
שף רז רהב | צילום: חיים יוסף

אז מה מחכה למי שמגיע לפסטיבל? הנה 5 חוויות מדבריות שבשבילן שווה להגיע.

1. שני אירועי פתיחה חגיגיים:

נוף צוקים - עשוש
נוף צוקים - עשוש | צילום: אמית הרמן

2. בוקר מדברי וארוחת שף ב"נוף צוקים":

ביקור בערבה לא יהיה שלם בלי חוויית לינה מדברית, ואין מקום מתאים יותר לכך מאשר נוף צוקים – מתחם אירוח יוקרתי מהמרשימים בערבה. המתחם כולל 15 בקתות אבן מעוצבות, בריכה מחוממת, חוות סוסים, תצפיות מדבריות קסומות ואפילו משחק "מדבר בריחה" שמוסיף חוויה ייחודית לכל ביקור.

סיור חקלאי עם רמי שדה
סיור חקלאי עם רמי שדה | צילום: אפרת פרנקשטיין

3. מאחורי הקלעים של החקלאות המדברית – סיור בעין יהב עם רמי שדה

גידול ירקות במדבר נשמע כמו משימה בלתי אפשרית, אבל בערבה עושים זאת יום-יום בעזרת טכנולוגיות חדשניות ושיטות גידול מתקדמות. רמי שדה, חקלאי ואגרונום מנוסה ייקח אתכם לסיור מרתק בחממות עין יהב, שם תלמדו איך מגדלים פלפלים, עגבניות, חסות ועשבי תיבול בתנאי המדבר. במהלך הסיור תקבלו הצצה אל מאחורי הקלעים של החקלאות המקומית ותטעמו מהתוצרת הטרייה, ישירות מהאדמה.

איך נולד סילאן - בסילניה בסמר
איך נולד סילאן - בסילניה בסמר | צילום: איה דבורין

4. טעם הסילאן והתמרים – סיור ב"סילאניה"

אם אתם חובבי סילאן או תמרים, הסיור הזה בדיוק בשבילכם. ב"סילאניה", מפעל בוטיק ייחודי בקיבוץ סמר, הופכים תמרים מובחרים למוצרי סילאן איכותיים, תןך שימוש בטכניקות חדשניות. במהלך הפסטיבל ייפתחו שערי המפעל לסיורים מיוחדים, שיאפשרו להכיר מקרוב את עולם התמרים, לטעום מהתוצרת המקומית ולפגוש את הצוות המרתק של סילאניה.

עולמן הסודי של הפטריות
עולמן הסודי של הפטריות | צילום: אפרת פרנקשטיין

5. עולמן הסודי של הפטריות

תגיות:
ערבה
/
פסטיבל
/
עין יהב
/
טיול משפחתי
/
צוקים
/
מהחממה לצלחת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף