מחכים לכם: 53 אטרקציות בצפון נפתחות בחינם במרץ-אפריל

"בואו לחזק את אתרי הצפון ברגליים": מפעל הפיס משקיע 10 מיליון שקל בפתיחת 53 אטרקציות ואתרים ללא תשלום בצפון הארץ בסופי שבוע נבחרים ובשבוע שלפני פסח.

מיטל שרעבי צילום: פרטי
אמת המים רגבה
אמת המים רגבה | צילום: אורי שיר
4
גלריה

בעקבות הקשיים שחוו תושבי הצפון מאז פרוץ המלחמה, יוזם מפעל הפיס מהלך רחב היקף שנועד להחזיר את התיירות לאזור ולסייע בשיקום הכלכלה המקומית. במהלך סופי השבוע האחרונים של מרץ ובשבוע שלפני חג הפסח, יוכלו אלפי משפחות ליהנות מכניסה חינם לעשרות אטרקציות ואתרי תיירות בצפון הארץ.

במסגרת מיזם "הצפון פתוח", ייפתחו דלתותיהם של 53 אתרים מובילים ללא תשלום בתאריכים 21-22 במרץ, 28-29 במרץ, ובין התאריכים 4-10 באפריל, ממש לפני חג הפסח. בין האתרים ניתן למצוא את אגמון החולה, גן גורו, אולמות האבירים בעכו, חמי טבריה ושמורות טבע פופולריות כמו תל דן ונחל שניר.

תל דן. אידיאלי למשפחות
תל דן. אידיאלי למשפחות | צילום: שרית פלאצ'י, רשות הטבע והגנים

שיקום הצפון דרך התיירות

מיזם "הצפון פתוח" נולד מתוך הבנה שאזור הצפון ספג פגיעה כלכלית משמעותית בעקבות המלחמה. עסקי התיירות, שמהווים עוגן כלכלי מרכזי באזור, נפגעו קשות כאשר אלפי משפחות נמנעו מלהגיע לצפון בחודשים האחרונים.

התקציב המשמעותי של 10 מיליון שקלים שמעביר מפעל הפיס נועד לממן את הכניסה החופשית לאתרים ולהניע מחדש את גלגלי התיירות באזור. המהלך מלווה בקמפיין תקשורתי נרחב בהובלת עידן עמדי, שיופיע בטלוויזיה, שילוט חוצות, רדיו ואמצעי תקשורת דיגיטליים.

חסידות באגמון החולה
חסידות באגמון החולה | צילום: עינבר שלומית רובין, קק''ל

אתרים לכל המשפחה

הרשימה המלאה של האתרים המשתתפים ביוזמה כוללת מגוון רחב להפליא של אפשרויות בילוי - ממוזיאונים ואתרי מורשת ועד לפארקים, גני חיות ואטרקציות חקלאיות. בין האתרים הבולטים ניתן למצוא את גן הבוטני זואולוגי בנהריה, פארק דרך העץ, הרפת הרובוטית באבני איתן, מוזיאון יק"א בכפר תבור, מרכז כרמל למורשת הדרוזית בעוספיא, ג'ונגל כיף, החווה של דוג סנטר, גן חיות - גן גורו, החווה ביער אודם, המרכז למורשת הצ'רקסית, אמת המים רגבה, אגמון החולה ושבעה גנים לאומיים ושמורות טבע.

חוות אודם
חוות אודם | צילום: מיטל שרעבי

מעבר לממד הכלכלי, המיזם נושא גם מסר ערכי. "יוזמת 'הצפון פתוח' היא לא רק תמיכה כלכלית בתיירות, אלא מסר ברור - עם ישראל לא יוותר על חבלי הארץ היפיפיים שלנו," מדגיש ביבס. "אני קורא לכל עם ישראל - בואו לחזק את אתרי הצפון והעוטף ברגליים, לטייל, ליהנות ולתמוך בקהילות שחוזרות לחיים."

טרם המלחמה, הצפון היה יעד מועדף לתיירות פנים, ועכשיו, עם חזרת התושבים לבתיהם והניסיון לשקם את החיים, המיזם מבקש לחדש את הקשר בין הישראלים לבין האזור.

התיירים המעוניינים להשתתף ביוזמה מוזמנים להירשם באתר www.opennorth.co.il, שם מופיעה גם הרשימה המלאה של האתרים המשתתפים.

תגיות:
חינם
/
צפון
/
אטרקציות
/
פסח 2025
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף