לרוב, העברת זמן בשדות תעופה נחשבת לחוויה משעממת עד כדי כך שבטיקטוק צצה מגמה שלמה המוקדשת לאנשים שמנסים לעבור בטרמינל במהירות האפשרית. לא כך בנמל התעופה צ'אנגי בסינגפור, שזה עתה הוכתר כשדה התעופה הטוב בעולם בפעם ה-13 על ידי ארגון דירוג התחבורה האווירית סקייטרקס.

סינגפור צ'אנגי: השער הסינגפורי הענק, ביתו של מפל המים המקורה הגבוה בעולם, הוא יעד בפני עצמו. שם אפילו הוצגה מערכת צ'ק-אין מוקדם המאפשרת לנוסעים להפקיד את מזוודותיהם עד 48 שעות לפני הטיסה, כדי שיוכלו להפוך את זמנם בשדה התעופה לחלק מהחופשה.

רוב הנוסעים יבקרו בקניון הענק "ג'ואל" בן 10 הקומות, שבו עברו 80 מיליון אנשים בשנת 2024. בנוסף ישנם מספר גנים מקורים (כולל מרכז פרפרים) ומפל המים הפנימי הגדול בעולם, "ריין וורטקס", בגובה 40 מטר.

שדה התעופה הבינלאומי של סינגפור (צילום: REUTERS/Feline Lim)
שדה התעופה הבינלאומי של סינגפור (צילום: REUTERS/Feline Lim)

סקייטרקס הכיר גם בשדה התעופה כגן עדן גסטרונומי. הוא זכה בפרס לחוויית האוכל הטובה ביותר בשדות תעופה בעולם, וכן בפרסים עבור חדרי השירותים הטובים ביותר בעולם ושדה התעופה הטוב ביותר באסיה, בטקס פרסי שדות התעופה העולמי שנערך במדריד ב-9 באפריל. סביר להניח שזה לא יהיה הפרס האחרון שמקבל שדה תעופה מצטיין זה.

צ'אנגי משקיע יותר מ-2 מיליארד דולר בשש השנים הבאות בשיפור השירותים והמתקנים. הוא גם צפוי להתרחב עוד יותר. העבודות על טרמינל חמישי שיתווסף לארבעת הקיימים כבר בעיצומן, והוא יפתח בשנות ה-2030.

נמל התעופה בדוחא, קטאר (צילום: רויטרס)
נמל התעופה בדוחא, קטאר (צילום: רויטרס)

שדה התעופה חמד הבינלאומי בקטאר

שדה התעופה השני בעולם, על פי הסקר העולמי של סקייטרקס שכלל 565 שדות תעופה ברחבי העולם, הוא שדה התעופה חמד הבינלאומי בקטאר המלא באמנות ובעל אדריכלות מרהיבה, ללא ספק אחד ממרכזי התעופה המפוארים ביותר בעולם. הוא גם זכה בפרסים עבור קניות הטובות ביותר בשדה תעופה ושדה התעופה הטוב ביותר במזרח התיכון.

שדות תעופה אסייתיים תפסו את המקומות השלישי עד השישי ברשימה, מוכיחים שוב שהאזור משאיר את צפון אמריקה ואירופה מאחור כשמדובר במצוינות בתחבורה האווירית.

טוקיו האנדה (שהוכרז גם כשדה התעופה הנקי ביותר בעולם) דורג במקום ה-3, אחריו אינצ'און הבינלאומי בסיאול (שזכה גם בפרס צוות שדה התעופה הטוב בעולם), נאריטה הבינלאומי (המשרת את טוקיו) ושדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג.

נמל התעופה שארל דה גול, פריז (צילום: רויטרס)
נמל התעופה שארל דה גול, פריז (צילום: רויטרס)

תשעה שדות תעופה אירופיים הגיעו לעשרים הראשונים. במקום ה-7, פריז שארל דה גול הוכרז כשדה התעופה הטוב ביותר באירופה בפעם השלישית ברציפות. רומא פיומיצ'ינו, שחווה שנה עמוסה הודות לחגיגות היובל של הכנסייה הקתולית, דורג במקום ה-8.

מינכן, ציריך והלסינקי-ואנטה דורגו במקומות 9, 10 ו-12 בהתאמה, ושדה התעופה של איסטנבול, בצד האירופי של העיר החוצה יבשות, דורג במקום ה-14. איסטנבול הוכרז גם כשדה התעופה הידידותי ביותר למשפחות בעולם.

וינה (מקום 15), קופנהגן (מקום 18) ואמסטרדם סכיפהול (מקום 19) כולם נכנסו לרשימה, אך הית'רו בלונדון, שדה התעופה העמוס ביותר באירופה, לא זכה בפרסים.

שדה התעופה הית'רו בלונדון. מחוץ לרשימה (צילום: רויטרס)
שדה התעופה הית'רו בלונדון. מחוץ לרשימה (צילום: רויטרס)

שדה התעופה היחיד מהאמריקות שנכנס לרשימה היה ונקובר הבינלאומי במקום ה-13. שדה התעופה של קייפטאון לא הגיע לעשרים הראשונים, אך הוכתר כשדה התעופה הטוב באפריקה ושירות הצוות הטוב ביותר באפריקה.

שאר המקומות בעשרים הראשונים כללו את דובאי הבינלאומי במקום ה-11, מלבורן במקום ה-16, צ'ובו צנטרייר ביפן במקום ה-17 (שהוכרז גם כשדה התעופה האזורי הטוב בעולם) ובחריין הבינלאומי במקום ה-20.

שדה התעופה הבינלאומי של טאיוואן טאויואן זכה בפרס שירות המזוודות הטוב בעולם, קופנהגן זכה להערכה על תהליך האבטחה הטוב בעולם, ושדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג זכה בפרס עבור שירותי ההגירה הטובים בעולם.

10 שדות התעופה המובילים בעולם לשנת 2025

1. שדה התעופה סינגפור צ'אנגי
2. שדה התעופה חמד הבינלאומי
3. שדה התעופה טוקיו האנדה
4. שדה התעופה אינצ'און הבינלאומי
5. שדה התעופה נאריטה הבינלאומי
6. שדה התעופה הבינלאומי של הונג קונג
7. שדה התעופה פריז שארל דה גול
8. שדה התעופה רומא פיומיצ'ינו
9. שדה התעופה של מינכן
10. שדה התעופה של ציריך