אביב בגליל המערבי הוא תקופה קסומה במיוחד. בשעה שבמרכז הארץ כבר מתחילים להרגיש את חום הקיץ המתקרב, בצפון עדיין אפשר ליהנות מטמפרטורות נעימות, אוויר צלול, נוף ירוק ומרחבים פורחים. המרבדים הצבעוניים של פרחי הבר, זרימת הנחלים ומזג האוויר הנעים הופכים את האזור ליעד מושלם לטיולים.

בדיוק בתקופה הזאת, עמותת זמן גליל מערבי בחרה לקיים את אירועי האביב שלה, המציגים את מיטב התיירות, הקולינריה והאומנות שהאזור מציע. השנה יתקיימו שני אירועים עיקריים: יריד "טעם הגליל" ביקב כישור (16 במאי) ופסטיבל האביב ברחבי הגליל המערבי (22־24 במאי).
יריד "טעם הגליל", המגיע השנה למהדורתו ה־12, הוא הזדמנות נהדרת להכיר את התוצרת המקומית האיכותית. היריד מתאפיין באווירה נינוחה וכפרית, עם דוכנים רבים של יצרני בוטיק וחקלאים מקומיים.

המבקרים יכולים לטעום ולרכוש יינות מיקבי האזור כמו משק אופיר, לטם וכישור; בירות מבירה מלכה; גבינות מחוות רום; וגלידות מקוריות מבוזה. השנה יש סיבה מיוחדת לשמחה, עם חזרתם של שני עסקים אהובים שהיו סגורים במשך כשנה וחצי: מזקקת יוליוס והמאפייה תושה בייקרי. לצד המזון והמשקאות, המבקרים ייהנו ממוזיקה חיה, והילדים יוכלו להשתתף בסדנאות יצירה של סטודיו כביסה צבעונית. הכניסה ליריד חופשית בהרשמה מראש.

הפסטיבל השני, "פסטיבל אביב זמן גליל מערבי", מתקיים בסוף השבוע שלאחר מכן. הוא אירוע רחב היקף, המציע מגוון עשיר של פעילויות. הייחוד של הפסטיבל הוא בשיתופי הפעולה הלא שגרתיים בין יוצרים מתחומים שונים ומתרבויות שונות. בשלנים, אומנים, מדריכי טיולים וחקלאים - כולם מתחברים יחד ליצור חוויות שקשה למצוא במקומות אחרים.

הפסטיבל מאורגן סביב ארבעה צירים מרכזיים: הציר הראשון, "טעמים עם נשמה", מציע חוויות קולינריות ייחודיות. בין האירועים הבולטים ניתן למצוא סדנת שוקולד מיוחדת, ארוחת ערב המשלבת מטבח דרוזי וקונדיטוריה מודרנית, וערב של יין ומוזיקה בקפה תומאס. לחובבי הבירה והפיצה יש ערב מיוחד בסלון מלכה, עם הפיציולו רועי הנקין.

הציר השני, "אומנות מרגשת ומפגשים עם יוצרים", פותח צוהר לעולם היצירה הגלילית. בתיאטרון זיקית במגדל תפן תוצג ההצגה "משתפות", ולאחריה יתקיים שיח עם היוצרות. בקיבוץ סאסא יתקיים מפגש במפעל הגלידות "בוזה" עם האומנית ורדה יתום, בשילוב טעימות מהגלידות הייחודיות של המקום.

הציר השלישי, "רוח נשית, השראה והתחדשות", מדגיש את תרומתן של נשים יזמיות לפיתוח התיירותי והתרבותי של האזור. ניתן לראות זאת באירועים כמו "בוחרות באור" בכפר מסריק, מפגש בין תינה ח'טיב מבית המלבי בעכו לבין יעל נתנאל, אומנית ופסלת. גם בכפר פסוטה יתקיימו סיורים וטעימות בהובלת נשים מקומיות, כמו בבית רימא, גלריה לאומנות הפועלת בתוך בית משפחתי עתיק.

הציר הרביעי, "טבע, תנועה ונוף גלילי פתוח", מחבר בין חוויות חוץ לבין תרבות ואוכל. המבקרים יכולים להשתתף במסלול הליכה בהר כמון המשולב בסדנת אפייה בדואית, לצאת לסיור בטבע ובתרבות בפסוטה, או להעז בסנפלינג אל מערת זווית. בדקנו עבורכם כמה מהאטרקציות המיוחדות של הפסטיבל. הנה חמש חוויות מומלצות.

תיק מרפא יפני בעיצוב אישי - חוויה של יצירה ורוקחות טבעית

בסטודיו היפהפה של האומנית חסי נוה בבוסתן הגליל מתקיים שיתוף פעולה ייחודי בין האומנות היפנית המסורתית לרוקחות הטבעית. שיתוף הפעולה בין חסי נוה לבין תמרה קופרשטיין מתמרה הרבס נולד מאהבה משותפת לחומרים טבעיים ולמסורות עתיקות.

המפגש מתחיל בהדגמה של רקיחת משחה רפואית טבעית מקלנדולה בהנחיית תמרה, רוקחת טבעית בעלת ניסיון של כ־25 שנה. המשתתפים לומדים על סגולות הריפוי של הצמח המיוחד ועל השימושים היומיומיים שלו. בהמשך, מנחה חסי את המשתתפים בתפירת תיק עזרה ראשונה יפני מסורתי (אזומה בוקורו) - אריזת בד קטנה ואלגנטית לאחסון צמחי מרפא ותכשירים טבעיים.

חסי נווה ותמרה הרבס (צילום: ענבל אור לב)
חסי נווה ותמרה הרבס (צילום: ענבל אור לב)

התיק היפני הזה אינו רק שימושי, אלא גם חלק ממסורת יפנית עתיקה של אריזות בד אקולוגיות. בסיום הסדנה, כל משתתף יוצא עם תיק מעוצב אישית ובתוכו משחה אנטיספטית וידע מעשי להכנת מוצרים נוספים בבית.

מחיר: 250 שקל למשתתף, כולל סדנה, חומרים, תיק מרפא עם משחה רפואית, שתייה חמה וכיבוד קל. להרשמה: 072־3971218.

שוקולד וחוטי ברזל - מפגש בין שני עולמות יצירה

בקיבוץ לוחמי הגטאות נפגשים שני יוצרים ייחודיים לשיחה מרתקת על אומנות, חומר והשראה. מצד אחד, ד"ר שלומית זמיר, מהנדסת חומרים לשעבר שהחליטה לעזוב קריירה מוצלחת ברפאל ולהפוך לשוקולטיירית. מהצד השני, קובי סיבוני, אומן שמתמקד זה 25 שנה ביצירת אומנות מחוטי ברזל.

החיבור בין שני האומנים מעניין במיוחד - שניהם עובדים עם חומר, אך בצורה שונה לחלוטין. שניהם מתחילים עם משהו בסיסי ופשוט - חוט ברזל או חומרי גלם של שוקולד - והופכים אותו ליצירה מורכבת ומלאת משמעות.

קובי סיבוני ושלומית זמיר מאודט (צילום: ענבל אור לב)
קובי סיבוני ושלומית זמיר מאודט (צילום: ענבל אור לב)

במהלך המפגש המשתתפים נחשפים לסיפורים אישיים מרגשים, טועמים מהשוקולדים המיוחדים של שלומית, ומסיירים בסטודיו המרהיב של קובי. הקהל מוזמן לגלות כיצד חומר גולמי פשוט הופך ליצירת אומנות או למעדן קולינרי, ולשמוע על מקורות ההשראה ודרכי היצירה של האומנים.

מחיר: 40 שקל למשתתף, כולל מפגש, שיחה עם האומנים וטעימות שוקולד. להרשמה: 072־3941118.

לומדים לדבר יין - סדנת טעימות מקצועית ביקב פלך

טעימת יין היא מיומנות שאפשר לפתח, ובסדנה המקצועית ביקב פלך לומדים בדיוק את זה. במהלך שעתיים וחצי של חוויה עשירה, איתי ביי, יינן היקב, מלמד את המשתתפים איך באמת טועמים יין באופן מקצועי.

היקב, המתמחה ביינות ים־תיכוניים בתסיסה טבעית, מציע חמישה יינות שונים לטעימה, המלווים בגבינות גליליות ולחם מקומי. המשתתפים לומדים למה מסובבים את הכוס, איך מכניסים אוויר ליין, ואיך לפתח שפה לניתוח טעמים וארומות.

יקב פלך (צילום: ענבל אור לב)
יקב פלך (צילום: ענבל אור לב)

מטרת הסדנה אינה להפוך את המשתתפים למומחי יין בשעתיים, אלא לתת להם כלים להבין את העדפותיהם האישיות וליהנות יותר מכל כוס יין שישתו בעתיד. הסדנה מתאימה לכל מי שרוצה להרחיב אופקים בעולם היין, בין שהוא מתחיל בתחום ובין שיש לו כבר ידע מסוים.

מחיר: 189 שקל לאדם, כולל סדנה, טעימות יין, גבינות גליליות ולחם מקומי. להרשמה: 072־3971207.

מחול ובראנץ' - להקת המחול הקיבוצית במסעדת אדלינה

על המרפסת המפורסמת של מסעדת אדלינה בקיבוץ כברי, עם נוף עוצר נשימה לים ולמרחבי הגליל המערבי, מתקיים אחד האירועים המיוחדים של הפסטיבל. להקת המחול הקיבוצית מזמינה את הקהל לפתוח את סוף השבוע במופע אנרגטי ומהנה, המשלב אומנות וקולינריה.

האירוע נפתח עם כוס למברוסקו מרעננת, לפני שרקדני "קיבוצית 2" מציגים מופע אינטראקטיבי. המרפסת של אדלינה, עם הנוף המדהים שלה, משמשת כבמה טבעית למופע המיוחד.

להקת המחול הקיבוצית במסעדת אדלינה  (צילום: ענבל אור לב)
להקת המחול הקיבוצית במסעדת אדלינה (צילום: ענבל אור לב)

לאחר המופע מוגש בראנץ' גלילי עשיר במסעדת השף. התפריט כולל מנות ראשונות כמו קרם חציל קלוי עם קצח, לאבנה בשמן זית, טחינה ירוקה וסלטים טריים, ולמנה עיקרית ניתן לבחור בין פריקי עם ירקות העונה לפסטה בשמן זית, שום ועשבי תיבול, או לקבל בתשלום נוסף מנות כמו סלמון מעושן או פרגית במרינדת זעתר.

מחיר: 225 שקל לאדם (ניתן לרכוש כרטיס למופע בלבד בעלות 150 שקל). להרשמה: 072־3970884.

ליקוט ואפייה בטאבון - מפגש קולינרי בין תרבויות בכליל

בין עצי הזית העתיקים של כליל, בלב הטבע הפראי, מתקיים מפגש קולינרי מיוחד המחבר בין שני מטבחים ותרבויות. קפה אחו ועדוש מזמינים את המשתתפים לבוקר של טעמים, סיפורים ויצירה משותפת.

האירוע מתחיל בקבלת פנים חמה עם קפה מהביל ומאפים מתוקים מעשה ידיה של עדוש, לצלילי מוזיקה יוונית וכוס ערק מתובלת בעשבי תיבול טריים מהגינה. בהמשך, המשתתפים יוצאים לליקוט עשבים וירקות מהגינה המקומית, מכינים סלט ים־תיכוני עשיר, ולומדים להכין חצ'פורי - המאפה הגאורגי המפורסם - עם מילויים ייחודיים מהגינה ומהמטבח של עדוש.

עדוש בקפה אחו (צילום: ענבל אור לב)
עדוש בקפה אחו (צילום: ענבל אור לב)

החיבור בין המטבח היווני והגאורגי לטבע הישראלי יוצר חוויה קולינרית מיוחדת. הכל נאפה בטאבון בוער, ובסיום מתיישבים כולם לארוחה משותפת הכוללת את כל מה שהוכן יחד: מאפים, סלטים, ירקות וטעימות מיוחדות, בליווי כוס ערק קרה ומרעננת.

מחיר: 200 שקל למבוגר, 125 שקל לילדים מגיל 6. כולל סדנה, ליקוט, אפייה, ארוחה ושתייה. להרשמה: 072־3971121.