נתקעתם בלי כדורים? 500 דולר לכל מבוטח לרכישת תרופות לישראלים בחו"ל

פספורטכארד הקימה שירות ייעודי לסיוע במחסור בתרופות מרשם קבועות לישראלים התקועים בחו"ל. השירות כולל שיחת וידאו עם רופאים מקומיים ב-41 מדינות, הנפקת מרשם מקומי וקרן של 500 דולר לכיסוי העלויות

משה כהן צילום: מעריב אונליין
תרופות, כדורים
תרופות, כדורים | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

פספורטכארד הקימה שירות ייעודי לסיוע לישראלים התקועים בחו"ל שמתמודדים עם מחסור בתרופות מרשם קבועות. השירות נועד לטפל במציאות שבה עשרות אלפי ישראלים הסובלים ממחלות כרוניות כמו סכרת, לחץ דם וכולסטרול נותרו ללא תרופות מספיקות לזמן השהייה שהתארך משמעותית.

השירות מאפשר למבוטח להציג את המרשם הישראלי שברשותו בשיחת וידאו עם רופאים מקומיים ולקבל מרשם חוקי ומותאם במדינה בה הוא שוהה. המרשם המקומי מאפשר לרכוש את התרופה בבית המרקחת הקרוב במהירות וללא בירוקרטיה נוספת.

בארצות הברית, למשל, המרשם המקומי ימתין מראש בבית המרקחת הקרוב למקום השהייה של המבוטח כבר בתום שיחת הווידאו.

לצורך הפעלת השירות הקימה פספורטכארד קרן ייעודית שתממן סכום של 500 דולר לכל מבוטח, זאת בנוסף לתנאי הפוליסה הרגילים. הסכום כולל את שיחת הווידאו, הנפקת המרשם ורכישת התרופה, ונועד לסייע למבוטח שטיסתו לישראל בוטלה וחזרתו לארץ מתעכבת.

רונית סגל, מנכ''לית פספורטכארד
רונית סגל, מנכ''לית פספורטכארד | צילום: הדר כהן

השירות ניתן ב-41 מדינות ובהן יוון, ארצות הברית, צרפת, איטליה, גרמניה, בולגריה, ספרד ובריטניה. כדי לקבל את הסיוע ניתן לפנות למוקד החירום של פספורטכארד הזמין 24/7 בשיחה קולית או בהודעות וואטסאפ.

השירות מתמודד עם אתגר רפואי ולוגיסטי משמעותי. בזמן שבישראל התרופות ממומנות דרך קופות החולים והמרשמים מתקבלים מהרופא המטפל, בחו"ל מדובר באתגר של ממש שעלול להוביל להוצאות נוספות ובלתי מתוכננות.

המהלך מהווה חלק מהמאמצים שהחלו כבר בסוף השבוע להיענות לכל הצרכים של עשרות אלפי מבוטחי החברה השוהים בחו"ל, ומדגים את האתגרים הבריאותיים הייחודיים שמציבה השהייה הממושכת של ישראלים בחו"ל.

תגיות:
תרופות
/
ישראלים בחו"ל
/
ביטוח נסיעות לחול
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף